menu

Családireceptkönyv.hu

Burgonyafasírt


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:



50 dkg burgonya
2 tojás
2 dkg vaj
3 evőkanál liszt
só, bors

Elkészítés:


A burgonyát meghámozzuk, kockára vágjuk és sós vízben megfőzzük, majd leszűrjük és összetörjük, mintha pürét készítenénk. Langyosra hűtjük és hozzáadjuk a vajat, majd a tojásokat, a lisztet és fűszerezzük. A burgonyás masszából fasírtokat formálunk és beleforgatjuk a zsemlemorzsába, majd bő forró olajban kisütjük.

Burgonyafasírt

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Egyéb ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Andrea
Mogyoró tej
Mogyoró tej

Elkészítés: Mogyorót és a kölest beáztatom,pár órára. Utána leszűröm és jó alaposan átmosom még! Bepakolom a gépbe a hozzávalókat,víz minimum szintig tölt és a szokásos programo...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar Virslis buci
Virslis buci

A tésztát háromfelé szedem, négyzetté nyújtom és ezt négyfelé vágom, így lesz 12 db buci, ebből a tésztamennyiségből. A virsliket nem árt egy kis meleg vízben meglangyosítani, mer...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
SAJTOS PUFFANCS
SAJTOS PUFFANCS

Enyhén sózott tejbe beletesszük az olajat, megmelegítjük, de nem forraljuk. Még a tűzön állandó keverés mellett beleszórjuk a lisztet és addig keverjük, míg az edény falától el ne...

Elkészítési idő: 45 perc
Nehézség: Könnyű
share
Sajtgolyó - OK
Sajtgolyó - OK

1. A tojások fehérjét csipetnyi sóval keményre verjük, majd óvatosan beleforgatjuk a sajtot. 2. Diónyi gombócokat formálunk a masszából és bő, forró olajban magas lángon pirosr...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk