Családireceptkönyv.hu

Bodza szörp télre-nyárra


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


(10 literes fedeles műanyag vödörhöz.):
6 liter víz
5 kg cukor
10 dkg citromsav
1csapott fél kávéskanál borkősav, de ki is hagyható
100 db bodzavirág
1 cs (15g-os) Nátrium-bezoát kevés forró vízben feloldva
2 db citrom

Elkészítés:


2 liter vizet felmelegíteni a cukorral, citromsavval, borkősavval, addig melegíteni, míg a cukor elolvad, majd hozzáöntjük a maradék 4 l hideg vizet is. Belekarikázzuk a citromot és a bodza virágot belekeverjük. Ráöntjük a felolvasztott NA-bezonátot, 1 nap állás után leszűrjük. Ha sokáig hagyjuk állni, megkeseredik. Leszűrjük és lezárható vödörben tároljuk, vagy üvegekbe töltjük. Ebből a mennyiségből kb. egy zárható fedeles 10 literes vödörrel lesz. Az édesség mértéke függ a kristálycukor minőségétől.
Ha automatával tartósítjuk, akkor ugyanezt, tartósítószer nélkül készítjük.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Italok,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Bodzabor
Bodzabor

Bodzabor 1 literes üveg bodzavirág szirmot, másfél kg cukrot, egy citromot( héjastól ) belerakunk egy edénybe. 4 liter vizet felforralunk, ráöntjük, majd megkeverjük. Amikor kezd...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Italok
Forralt bor
Forralt bor

Egy üveg vörösborhoz (nem kell a legjobb minőség, de azért ne legyen kannás bor) kb. fél üveg vizet öntök, dobok bele egy fahéjrudat, két csillagánizst, ha van itthon, akkor egy fé...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Kurkumás forró latte
Kurkumás forró latte

1. A tejet és a kókuszolajat forrald fel együtt. 2. Keverd hozzá a mézet, a kurkumát, a fahéjat és a sót. 3. Turmixold össze a folyadékot, kívánatosan habos, sűrűn folyó, forró i...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk