(10 literes fedeles műanyag vödörhöz.):
6 liter víz
5 kg cukor
10 dkg citromsav
1csapott fél kávéskanál borkősav, de ki is hagyható
100 db bodzavirág
1 cs (15g-os) Nátrium-bezoát kevés forró vízben feloldva
2 db citrom
2 liter vizet felmelegíteni a cukorral, citromsavval, borkősavval, addig melegíteni, míg a cukor elolvad, majd hozzáöntjük a maradék 4 l hideg vizet is. Belekarikázzuk a citromot és a bodza virágot belekeverjük. Ráöntjük a felolvasztott NA-bezonátot, 1 nap állás után leszűrjük. Ha sokáig hagyjuk állni, megkeseredik. Leszűrjük és lezárható vödörben tároljuk, vagy üvegekbe töltjük. Ebből a mennyiségből kb. egy zárható fedeles 10 literes vödörrel lesz. Az édesség mértéke függ a kristálycukor minőségétől.
Ha automatával tartósítjuk, akkor ugyanezt, tartósítószer nélkül készítjük.
Mindent összeturmixolunk.
Elkészítési idő: 15 perc Nehézség: NehézElőször a gránátalma szirupot töltsük bele a shaker keverőpohárjába. Adjunk hozzá zúzott jeget, vagy helyette 3 nagyobb darab jégkockát. Egy bárkanál, vagy egy sima kanál segítsé...
Elkészítési idő: 15 perc Nehézség: KözepesA csokoládét kisebb darabokra tördeljük, majd lassú tűzön felolvasztjuk a tejszínben. Hozzáadjuk a cukrot és a tejet, végül az eszpresszót is. A sűrű, valódi csokoládé illatú csoda...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyűsszekeverjük, és felmelegítjük a tejszínt, a tejet és a cukrot. Nem forraljuk fel, csak addig melegítjük,míg épp elkezd sercegni. Félretesszük hűlni. Amíg hűl, összekeverjük a wh...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz