(10 literes fedeles műanyag vödörhöz.):
6 liter víz
5 kg cukor
10 dkg citromsav
1csapott fél kávéskanál borkősav, de ki is hagyható
100 db bodzavirág
1 cs (15g-os) Nátrium-bezoát kevés forró vízben feloldva
2 db citrom
2 liter vizet felmelegíteni a cukorral, citromsavval, borkősavval, addig melegíteni, míg a cukor elolvad, majd hozzáöntjük a maradék 4 l hideg vizet is. Belekarikázzuk a citromot és a bodza virágot belekeverjük. Ráöntjük a felolvasztott NA-bezonátot, 1 nap állás után leszűrjük. Ha sokáig hagyjuk állni, megkeseredik. Leszűrjük és lezárható vödörben tároljuk, vagy üvegekbe töltjük. Ebből a mennyiségből kb. egy zárható fedeles 10 literes vödörrel lesz. Az édesség mértéke függ a kristálycukor minőségétől.
Ha automatával tartósítjuk, akkor ugyanezt, tartósítószer nélkül készítjük.
6 dl tejet 1,5 dl tejszínnel és 10 dkg összetört csokival óvatosan felmelegítünk. Nem szabad forrni, csak addig kevergessük, míg a csokoládé elolvad. Még forrón poharakba töltjük,...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lehűtött dinnyét kimagozzuk, daraboljuk, s egy botmixer keverőedényébe dobjuk. Beletesszük a mézet, a mentaleveleket, facsarunk bele citromot, beleöntjük a vodkát, összekeverjük....
Elkészítési idő: 10 perc Nehézség: KönnyűAz almákat hámozzuk, magházától megfosztjuk, feldaraboljuk. Lábosba tesszük, kevés vizet öntünk alá, és addig főzzük, míg az alma meg nem puhul. Akkor botmixerrel péppé zúzzuk, maj...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűTöltsünk jeget a highball pohárba. Öntsük hozzá a vodkát, a limelevet és az áfonyalevet. Keverjük jól meg. Díszítsük limeszelettel, kínáljuk szívószállal.
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű