Családireceptkönyv.hu

Omlós almás kocka


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:




Hozzávalók:
A tésztához

50 dkg liszt
20 dkg porcukor
25 dkg margarin
1 cs sütőpor
1 db citrom reszelt héja
3-4 ek tejföl
3 tojás sárgája
csipet só

A töltelékhez:

1,5 kg alma
1 dl víz
3 dkg margarin vagy vaj
1 ek citromlé
10 dkg porcukor
3 tojásfehérje
1 cs vaníliás pudingpor



Elkészítés:


Elkészítése:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk,majd 1/3 részét folpackba csomagoljuk és a fagyasztóba tesszük míg a töltelék elkészül. A tészta 2/3 részét tegyük hűtőbe. Az almát meghámozzuk,közepes szeletekre daraboljuk,majd egy lábasba tesszük,a vajat,citromlevet és a vizet hozzáadjuk és fél puhára fedő alatt pároljuk, majd kihűtjük és a vaníliás pudingport(por állagban)hozzákeverjük.
A cukrot a tojásfehérjével kemény habbá verjük és az almához keverjük,szépen beleforgatjuk, mikor már levettük az almát a tűzről. Egy 25×39 cm-es tepsit sütőpapírral kibélelünk. A 2/3 rész tésztát kisodorjuk,a tepsibe terítjük,a tölteléket beleöntjük,egyenletesen elsimítjuk. A fagyasztóban várakozó tésztát ráreszeljük.
200 fokon aranybarnára sütjük.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Hideg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
ALMÁS ZSERBÓ
ALMÁS ZSERBÓ

Almát megtisztítjuk,daraboljuk majd a cukorral megpároljuk. ha kész turmixoljuk. Tésztát nyújtjuk,megszórjuk dióval,megkenjük almával. És így tovább amíg elfogy a tészta és...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Mindhalálig török sorozat
Mindhalálig török sorozat

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Roberta
Baconos makaróni torta
Baconos makaróni torta

A húst alaposan megmossuk, kis kockákra vágjuk, a gomba törzsét kiszedjük, megtisztítjuk és szeletekre vágjuk, az újhagymát felkarikázzuk, a petrezselymet felaprítjuk, a sajtot ler...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk