Hozzávalók:
A tésztához
50 dkg liszt
20 dkg porcukor
25 dkg margarin
1 cs sütőpor
1 db citrom reszelt héja
3-4 ek tejföl
3 tojás sárgája
csipet só
A töltelékhez:
1,5 kg alma
1 dl víz
3 dkg margarin vagy vaj
1 ek citromlé
10 dkg porcukor
3 tojásfehérje
1 cs vaníliás pudingpor
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk,majd 1/3 részét folpackba csomagoljuk és a fagyasztóba tesszük míg a töltelék elkészül. A tészta 2/3 részét tegyük hűtőbe. Az almát meghámozzuk,közepes szeletekre daraboljuk,majd egy lábasba tesszük,a vajat,citromlevet és a vizet hozzáadjuk és fél puhára fedő alatt pároljuk, majd kihűtjük és a vaníliás pudingport(por állagban)hozzákeverjük.
A cukrot a tojásfehérjével kemény habbá verjük és az almához keverjük,szépen beleforgatjuk, mikor már levettük az almát a tűzről. Egy 25×39 cm-es tepsit sütőpapírral kibélelünk. A 2/3 rész tésztát kisodorjuk,a tepsibe terítjük,a tölteléket beleöntjük,egyenletesen elsimítjuk. A fagyasztóban várakozó tésztát ráreszeljük.
200 fokon aranybarnára sütjük.
A hagymát, fokhagymát kockákra vágjuk és megpirítjuk, beletesszük a darált húst, fűszereket (majorannából jó sokat) és puhára pároljuk. Kevés vizet adhatunk a végén hozzá, hogy ne...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűVízbe tegyük fel főnni a meggyet, ízesítjük citromlével, fahéjjal, édesítővel- Joghurttal behabarjuk, mikor már megfőtt a gyümölcs. Hűtve tálaljuk.
Elkészítési idő: 20 perc Nehézség: Könnyű