menu

Családireceptkönyv.hu

Paleo bagett és császárzsemle recept


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


• 100 g Szafi Fitt nyújtható keltészta helyettesítő sós lisztkeverék
• 1 db egész tojás
• 4 db tojásfehérje

Elkészítés:


Az alapanyagokat gyúrjuk össze, majd 10 percet pihentessük.
Ezután 3 egyenlő részre osszuk el a tésztát és nedves kézzel formázzunk belőle bagetteket vagy zsemléket.
Éles késsel vágjuk be a tetejüket. (Ízlés szerint szórhatunk rá magokat.)

Előmelegített 175 fokos, légkeveréses sütőben 10 percig, majd alsó-felső funkción további 20 percig süssük.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Péksütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Kriszta
Sós stangli
Sós stangli

2 dl langyos lejbe morzsoljuk az élesztőt, adunk hozzá csipetnyi cukrot, és 10 perc alatt felfuttatjuk. Tálba tesszük a lisztet, cukrot, sót, olvasztott ramat, hozzáadjuk a felfutt...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Dini
Meggyes-mákos virág
Meggyes-mákos virág

A tejet a cukorral meglangyosítjuk, és felfuttatjuk benne az élesztőt. A kétféle lisztet tálba szitáljuk, majd a többi hozzávalóval gyenge tésztát gyúrunk, amit meleg hely...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Fahéjas csiga
Fahéjas csiga

A lisztet átszitáljuk. Az élesztőt langyos, cukros tejben /2,5 dl/felfuttatjuk. A liszthez adjuk a cukrot, csipet sót, a tojások sárgáját, az olvasztott margarint /10dkg/ és a fe...

Elkészítési idő: 1,5-óra
Nehézség: Közepes
share
Írta: Detty
Rongyos kifli
Rongyos kifli

Az élesztőt a langyos tejben egy kiskanál cukorral felfuttatjuk A lisztet egy edénybe szitáljuk, hozzáöntjük a felfuttatott élesztőt, sózzuk és addig gyúrjuk, amíg az edény fa...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk