100 dkg savanykás alma
1 csipet őrölt fahéj
2 dkg vaj
1. Az alma csumáját eltávolítjuk, húsát héjastul vékony cikkekre vágjuk.
2. A vajon fedő alatt, az edényt időnként megrázogatva puhára pároljuk, majd rászórjuk a fahéjat. Forrón tálaljuk.
Változat:
A párolt szilvát kimagozott mélyhűtött (ősszel friss) fél szilvákból a párolt almához hasonlóan készítjük.
Kenyérsütőgépben vagy kézzel bedagasztom a tésztát, Kelesztőtálban duplájára kelesztem, majd tenyérnyi gombócokat gyártok. Kicsit kilapítom és csónakot formázok belőlük.Vajazott,l...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A karfiolt tisztítsd meg, vágd nagyobb darabokra, majd aprítógépben készíts belőle morzsalékot. 2. A karfiolmorzsát terítsd szét egy sütőpapírral bélelt tepsin, majd a tepsit...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA gerslit beáztatom dupla mennyiségű sós vízbe kb. 3 órára. Ezt követően 25 percig főzzük, szintén dupla mennyiségű vízzel. Majd 25 percig lefedve tartjuk. Az egyik hagymát kev...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA hozzávalókat állandó kavarás mellett hosszú ideig sűrűre főzni, kisebb üvegekbe tölteni, szárazon kidunsztolni.
Elkészítési idő: 2 óra (min) Nehézség: Közepes