Családireceptkönyv.hu

Lángos


Írta:

Elk. idő: 2 óra
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


Két dolgot kell megjegyezni: Az élesztőt mindig langyos cukros vízzel futtassuk. Tehát nem tejet használunk! A másik, hogy olajos kézzel formázzuk a lángosokat. Sokan lisztezett gyúrótáblán készítik, ám a liszt az olajban könnyen megég!

Hozzávalók:
1 kg liszt
5 dl langyos víz
1 csomag élesztő
1 kiskanál kristálycukor
2 kávéskanál só

Elkészítés:


Először az élesztőt futtatjuk fel. Figyeljünk arra, hogy teljesen sima legyen, egy pici gumó se legyen benne. A lisztbe belekeverjük a sót, majd a közepébe mélyedést készítünk, és oda öntjük az élesztőt. Lágy tésztát gyúrunk belőle. Hagyjuk kelni min. 1 órán át, majd olajos kézzel lángosokat formázunk belőle. Bő olajban kisütjük. Forrón tálaljuk egy kevés zúzott fokhagymával, sajttal, tejföllel.

Trükkök, tippek, praktikák:


Két dolgot kell megjegyezni: Az élesztőt mindig langyos cukros vízzel futtassuk. Tehát nem tejet használunk! A másik, hogy olajos kézzel formázzuk a lángosokat. Sokan lisztezett gyúrótáblán készítik, ám a liszt az olajban könnyen megég!


Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Egyéb ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Aszalt paradicsomos, mascarponés szendvicskrém recep
Aszalt paradicsomos, mascarponés szendvicskrém recep

Az aszalt paradicsomot és a bazsalikomleveleket apróra vágjuk. Összekeverjük a paradicsomot, bazsalikomleveleket, sót, borsot és egy keveset az aszalt paradicsom olajából is hozzá...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Andrea
Sült krumpli krémsajtos-hagymás töltelékkel
Sült krumpli krémsajtos-hagymás töltelékkel

A krumplikat mossuk meg alaposan, majd vágjuk félbe. Enyhén sós vízben főzzük néhány percet, majd szűrjük le, és hűtsük ki langyosra. Óvatosan vágjuk ki a belsejét, majd villával t...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Andrea
Bazsalikomos húsgolyók gombamártásban
Bazsalikomos húsgolyók gombamártásban

A vöröshagymát, a fokhagymát és a bazsalikomot apróra vágjuk, és hozzáadjuk a darált húshoz, ízlés szerint sózzuk, és megszórjukőrölt borssal. Alaposan összegyúrjuk, és ha szüksége...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Gyuszi
TÖRÖK lepény
TÖRÖK lepény

A tésztához kevés cukros tejben futtassuk fel az élesztőt , a lisztet szitáljuk össze a sóval és a többi hozzávalóval dagasszunk tésztát. Meleg helyen hagyjuk a duplájára kelni. A...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk