Két dolgot kell megjegyezni: Az élesztőt mindig langyos cukros vízzel futtassuk. Tehát nem tejet használunk! A másik, hogy olajos kézzel formázzuk a lángosokat. Sokan lisztezett gyúrótáblán készítik, ám a liszt az olajban könnyen megég!
Hozzávalók:
1 kg liszt
5 dl langyos víz
1 csomag élesztő
1 kiskanál kristálycukor
2 kávéskanál só
Először az élesztőt futtatjuk fel. Figyeljünk arra, hogy teljesen sima legyen, egy pici gumó se legyen benne. A lisztbe belekeverjük a sót, majd a közepébe mélyedést készítünk, és oda öntjük az élesztőt. Lágy tésztát gyúrunk belőle. Hagyjuk kelni min. 1 órán át, majd olajos kézzel lángosokat formázunk belőle. Bő olajban kisütjük. Forrón tálaljuk egy kevés zúzott fokhagymával, sajttal, tejföllel.
Két dolgot kell megjegyezni: Az élesztőt mindig langyos cukros vízzel futtassuk. Tehát nem tejet használunk! A másik, hogy olajos kézzel formázzuk a lángosokat. Sokan lisztezett gyúrótáblán készítik, ám a liszt az olajban könnyen megég!
A szalonnát apró kockákra vágjuk, és kevés olajon vagy zsíron félig megsütjük. Összevágjuk a hagymát, és az apróra vágott fokhagymával együtt a szalonnához adjuk és megdinszteljük....
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz összes hozzávalót tedd turmixgépbe, és krémesítsd. Ízlés szerint adj hozzá pár csepp citromlevet is.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA megtisztított csirkemellet és cukkinit felkockázzuk, a sajtot lereszeljük. A tojást kikeverjük a tejszínnel, ízesítjük sóval, borssal és a szerecsendióval, majd beleforgatjuk a s...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA vízben elvegyítjük az almaecetet és a sót, hozzáadjuk a lisztet, és jól összekeverjük. Lisztkeverékkel szórt munkalapon átgyúrjuk, gömbölyítjük, majd kézzel kb...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű