menu

Családireceptkönyv.hu

Párolt lilakáposzta, sült kacsacomb, rizzsel


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1 fej vörös káposzta
1 evőkanálnyi zsír,vagy 3 evőkanálnyi olaj
tetszés szerint cukor, (kb. 3 evőkanál)
só,
ecet
őrölt kömény
********************************************
4 db kacsacomb
1kg kacsaháj

Elkészítés:


PÁROLT LILAKÁPOSZTA: A káposzta külső leveleit ledobom, majd a többit meggyalulom, vagy vékony laskára vágom.Egy evőkanálnyi zsírt felolvasztok, ráteszem a káposztát, meghintem kevés cukorral és sóval, majd felengedem némi vízzel, és fedő alatt, időnként kevergetve körülbelül 45 perc alatt puhára párolom.Sokat ne kevergessük, hogy a káposzta szálas maradjon.

Mikor már puha , adok hozzá 1-2 evőkanál ecetet és egy késhegynyi őrölt fűszerköményt.

Megkóstolom, ha szükséges utánaízesítem.

Sültek mellé tálalom (szinte elmaradhatatlan) , mutatós és finom.

*********************************************************************
SÜLT KACSACOMB: A hájat öszevágom és beleteszem a tesibe. A kacsacombot megtisztitom bevágom és besózom. ráteszem a tepsibe a hájra és lefedem alufoliával. Előmelegített sütőben 180 celsius fokon 40 percig sütöm utánna az alufoliát leveszem és további másfél órát sütöm. ezen idő alatt a kacsacomb szépen megpirul és a viz is elpárolog belőle

Trükkök, tippek, praktikák:


Elkészithető a kacsacomb úgy is hogy a beirdalt combokat megtuzdeljuk egy kis fokhagymával, szalonával, borsozuk .sozzuk és majorannával megszorjuk.
A vége előtt egy fél órával egy kis sörrel is megöntözhetjük a combokat
Ha ilyen modon készítjuk akkor kb 20dkg kacsazsirral készitsük de ki hogyan szereti


http://nagyikonyhaja.lapunk.hu/?modul=oldal&tartalom=1188919

Párolt lilakáposzta, sült kacsacomb, rizzsel

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Egyéb ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Szalagos fánk
Avatar Anna Füzi Kedvelnék
Szalagos fánk

A langyos tejet, a porcukrot, az élesztőt egy edénybe kimérjük, és hagyjuk 15 percig pihenni, hogy felfusson. A lisztet egy tálba szitáljuk, erre öntjük az élesztős tejet, a puha...

Elkészítési idő: 1,5 óra
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Szilvia
TÚRÓGOMBÓC
TÚRÓGOMBÓC

A túrót, a tojást, a búzadarát, és a vaníliás cukorot egy robotgép segítségével összekeverjük, és 1 órára hűtőbe tesszük pihenni. Egy evőkanál segítségével golyókat formálunk, és...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Anita
Minion nutella
Minion nutella

Mindent összedolgozunk, amíg egyenletes állagot nem érünk el. Én a tejet meg szoktam melegíteni, és abban feloldom a margarint, mielőtt hozzáadnám a többi összetevőt. Végül a hűtőb...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Grillázs fagyi
Grillázs fagyi

A tojássárgáját és az egész tojást egy csipet sóval és a 4 ek cukorral habosra keverjük, majd felöntjük a tejjel. Simára keverjük. Egy lábasban a felaprított diót elkezdjük piríta...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk