1 fej vörös káposzta
1 evőkanálnyi zsír,vagy 3 evőkanálnyi olaj
tetszés szerint cukor, (kb. 3 evőkanál)
só,
ecet
őrölt kömény
********************************************
4 db kacsacomb
1kg kacsaháj
só
PÁROLT LILAKÁPOSZTA: A káposzta külső leveleit ledobom, majd a többit meggyalulom, vagy vékony laskára vágom.Egy evőkanálnyi zsírt felolvasztok, ráteszem a káposztát, meghintem kevés cukorral és sóval, majd felengedem némi vízzel, és fedő alatt, időnként kevergetve körülbelül 45 perc alatt puhára párolom.Sokat ne kevergessük, hogy a káposzta szálas maradjon.
Mikor már puha , adok hozzá 1-2 evőkanál ecetet és egy késhegynyi őrölt fűszerköményt.
Megkóstolom, ha szükséges utánaízesítem.
Sültek mellé tálalom (szinte elmaradhatatlan) , mutatós és finom.
*********************************************************************
SÜLT KACSACOMB: A hájat öszevágom és beleteszem a tesibe. A kacsacombot megtisztitom bevágom és besózom. ráteszem a tepsibe a hájra és lefedem alufoliával. Előmelegített sütőben 180 celsius fokon 40 percig sütöm utánna az alufoliát leveszem és további másfél órát sütöm. ezen idő alatt a kacsacomb szépen megpirul és a viz is elpárolog belőle
Elkészithető a kacsacomb úgy is hogy a beirdalt combokat megtuzdeljuk egy kis fokhagymával, szalonával, borsozuk .sozzuk és majorannával megszorjuk.
A vége előtt egy fél órával egy kis sörrel is megöntözhetjük a combokat
Ha ilyen modon készítjuk akkor kb 20dkg kacsazsirral készitsük de ki hogyan szereti
http://nagyikonyhaja.lapunk.hu/?modul=oldal&tartalom=1188919
Egészen egyszerűen csak nézelődtem a lementett dokumentumaim között és rátaláltam ezen leírásra, amit anno Lia osztott meg az egyik Facebookos csoport tagjaival. Liáról tudni kell,...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA kelbimbót megmosni, aztán ketté vágni, majd egy tálba rakni. Megszórni olívaolajjal, sóval, borssal, fokhagymával. A vágott felével olajozott tepsibe tenni, majd szezámmaggal meg...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojás sárgáit az édesítővel, fahéjjal habosra keverjük és hozzáadjuk a mákot. A fehérjéből egy csipet sóval kemény habot verünk és óvatos mozdulatokkal a krémhez vegyítjük. Süt...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: KönnyűMint az élesztős receptek nagyobb része, természetesen ez is így kezdődik: vegyél elő egy bögrét, törd bele az élesztőt, adj hozzá egy kis cukrot, öntsd fel langyos tejjel, és mele...
Elkészítési idő: 110 perc Nehézség: Könnyű