1 fej vörös káposzta
1 evőkanálnyi zsír,vagy 3 evőkanálnyi olaj
tetszés szerint cukor, (kb. 3 evőkanál)
só,
ecet
őrölt kömény
********************************************
4 db kacsacomb
1kg kacsaháj
só
PÁROLT LILAKÁPOSZTA: A káposzta külső leveleit ledobom, majd a többit meggyalulom, vagy vékony laskára vágom.Egy evőkanálnyi zsírt felolvasztok, ráteszem a káposztát, meghintem kevés cukorral és sóval, majd felengedem némi vízzel, és fedő alatt, időnként kevergetve körülbelül 45 perc alatt puhára párolom.Sokat ne kevergessük, hogy a káposzta szálas maradjon.
Mikor már puha , adok hozzá 1-2 evőkanál ecetet és egy késhegynyi őrölt fűszerköményt.
Megkóstolom, ha szükséges utánaízesítem.
Sültek mellé tálalom (szinte elmaradhatatlan) , mutatós és finom.
*********************************************************************
SÜLT KACSACOMB: A hájat öszevágom és beleteszem a tesibe. A kacsacombot megtisztitom bevágom és besózom. ráteszem a tepsibe a hájra és lefedem alufoliával. Előmelegített sütőben 180 celsius fokon 40 percig sütöm utánna az alufoliát leveszem és további másfél órát sütöm. ezen idő alatt a kacsacomb szépen megpirul és a viz is elpárolog belőle
Elkészithető a kacsacomb úgy is hogy a beirdalt combokat megtuzdeljuk egy kis fokhagymával, szalonával, borsozuk .sozzuk és majorannával megszorjuk.
A vége előtt egy fél órával egy kis sörrel is megöntözhetjük a combokat
Ha ilyen modon készítjuk akkor kb 20dkg kacsazsirral készitsük de ki hogyan szereti
http://nagyikonyhaja.lapunk.hu/?modul=oldal&tartalom=1188919
Összekeverni a hozzávalókat,és hűtőben összeérlelni.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA sűrített tejet, a cukrot, a mézet, a vajat, a szódabikarbónát és a vaníliarúd kikapart magjait egy nagyobb lábasba tesszük és alacsony lángon, folyamatosan keverve melegítjük míg...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes. Egy tálba öntjük a langyos vizet, majd belekeverjük a cukrot, majd az élesztőt is belemorzsoljuk. 2. Hagyjuk felolvadni benne az élesztőt. 3. Ha felolvadt az élesztő hoz...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojássárgáját és a cukrot habverővel fehéredésig verjük. Hozzáadjuk a lisztet, a vaníliakivonatot és 1-1,5 dl tejjel csomómentesre keverjük. Kemény habbá verjük a tojásfehérjét...
Elkészítési idő: 20 perc Nehézség: Könnyű