Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

58. Virslivel töltött lángos


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


25dkg liszt

cukor
1dl kefir
1ek olaj
1.5dkg élesztő
70ml víz
4db virsli
2ek mustár
3dl olaj a sütéshez
10dkg sajt

Elkészítés:


Egy tálban összekeverjük a lisztet, a csipet sóval, a csipet cukorral, a kefirrel és az olajjal. Belemorzsoljuk az élesztőt, majd hozzáöntjük a langyos vizet. A vizet apránként adagoljuk hozzá, csak annyi szükséges, amennyit felvesz. Amikor a tésztánk szépen összeállt, akkor 30 percet pihentetjük, hagyjuk kelni.
Belisztezett nyújtódeszkán a tésztát 1,5 cm vastagságúra nyújtjuk, majd a virsli méretéhez igazodva 4 db téglalap alakú formára vágjuk. A téglalap alakú tészta közepére hosszában ízlés szerint mustárt nyomunk, ráhelyezzük a virslit, majd a tészta rövidebb oldalait visszahajtjuk úgy, hogy a virsli széleit lefedje. Amikor a két szélét a tésztánknak visszahajtottuk, akkor a hosszabbik oldalánál fogva feltekerjük.
Az olajat felhevítjük, és közepes lángon megsütjük benne a virslis lángosainkat. Ügyeljünk arra, hogy mindig a hajtás legyen először alul, ezzel biztosítjuk, hogy sütésnél a tésztánk lezáródik, összesül. A lángosokat 1,5 percig süssük oldalanként, és mind a négy oldalát körbe sütjük. Ne legyen túl erős a láng, mert akkor könnyen nyers maradhat a közepe a tésztánknak.
Sütés után reszelt sajttal tálaljuk.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Egyéb ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Lecsós csirkemáj
Lecsós csirkemáj

A vöröshagymát pucoljuk meg, vágjuk félbe, és vékonyan szeleteljük fel. A paprikát és a paradicsomot ízlés szerint vágjuk fel. A császárszalonnát kockázzuk fel. A csirkemájat vágju...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Andrea
Currys-korianderes csirke kölespogácsával
Currys-korianderes csirke kölespogácsával

4 dkg folyékony kókuszolajban elkeverjük a fűszereket, a sót és a felaprított fokhagymát. Beleforgatjuk a megmosott, szárazra törölt és kisebb kockákra vágott mellfilét, és 1 órán...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Andrea
Marokkói fűszeres marharaguleves
Marokkói fűszeres marharaguleves

A megpucolt vörös- és fokhagymát felaprítjuk, a húst felkockázzuk, sózzuk és borsozzuk. Vastag aljú fazékban kevés olajat hevítünk és kb. 5 perc alatt megsütjük ra...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Zsuzsa
Sajt házilag
Sajt házilag

1 liter aludt vagy forró tejet, 1/2 kg túrót – melyet előbb áttörtél krumpli törőn – főzz össze 5 percen át. Nyomás nélkül szűrd le róla a savót, majd lábasba téve 6 dkg vajjal, 1...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk