25dkg liszt
só
cukor
1dl kefir
1ek olaj
1.5dkg élesztő
70ml víz
4db virsli
2ek mustár
3dl olaj a sütéshez
10dkg sajt
Egy tálban összekeverjük a lisztet, a csipet sóval, a csipet cukorral, a kefirrel és az olajjal. Belemorzsoljuk az élesztőt, majd hozzáöntjük a langyos vizet. A vizet apránként adagoljuk hozzá, csak annyi szükséges, amennyit felvesz. Amikor a tésztánk szépen összeállt, akkor 30 percet pihentetjük, hagyjuk kelni.
Belisztezett nyújtódeszkán a tésztát 1,5 cm vastagságúra nyújtjuk, majd a virsli méretéhez igazodva 4 db téglalap alakú formára vágjuk. A téglalap alakú tészta közepére hosszában ízlés szerint mustárt nyomunk, ráhelyezzük a virslit, majd a tészta rövidebb oldalait visszahajtjuk úgy, hogy a virsli széleit lefedje. Amikor a két szélét a tésztánknak visszahajtottuk, akkor a hosszabbik oldalánál fogva feltekerjük.
Az olajat felhevítjük, és közepes lángon megsütjük benne a virslis lángosainkat. Ügyeljünk arra, hogy mindig a hajtás legyen először alul, ezzel biztosítjuk, hogy sütésnél a tésztánk lezáródik, összesül. A lángosokat 1,5 percig süssük oldalanként, és mind a négy oldalát körbe sütjük. Ne legyen túl erős a láng, mert akkor könnyen nyers maradhat a közepe a tésztánknak.
Sütés után reszelt sajttal tálaljuk.
A héjában főtt krumplit megpucoljuk, és karikákra vágjuk. Egy tepsit enyhén kiolajozzuk, az aljára teszünk egy sor krumplikarikát. Rátesszük a brokkoli és karfiol rózsákat, megs...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEgy serpenyőben olajat hevítünk, addig feltörjük egy tálba a tojásokat, sózzuk, borsozzuk, majd jól felverjük. A sajtot lereszeljük. Ha felmelegedett a serpenyő, a hőt közepesre v...
Elkészítési idő: 10 perc Nehézség: KönnyűPaprikaschoten und Zucchini waschen und in kleine Würfel schneiden. Möhren und Lauchzwiebeln putzen, waschen und in dünne Scheiben beziehungsweise Ringe schneiden. Den Knoblauch ab...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítési mód: kenjük meg vajjal a kenyérszeleteket és a vajas felével lefelé helyezzük egy sütőpapírral kibélelt tepsibe. A kenyérszeletek másik felét kenjük be tejföllel, te...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű