25dkg liszt
só
cukor
1dl kefir
1ek olaj
1.5dkg élesztő
70ml víz
4db virsli
2ek mustár
3dl olaj a sütéshez
10dkg sajt
Egy tálban összekeverjük a lisztet, a csipet sóval, a csipet cukorral, a kefirrel és az olajjal. Belemorzsoljuk az élesztőt, majd hozzáöntjük a langyos vizet. A vizet apránként adagoljuk hozzá, csak annyi szükséges, amennyit felvesz. Amikor a tésztánk szépen összeállt, akkor 30 percet pihentetjük, hagyjuk kelni.
Belisztezett nyújtódeszkán a tésztát 1,5 cm vastagságúra nyújtjuk, majd a virsli méretéhez igazodva 4 db téglalap alakú formára vágjuk. A téglalap alakú tészta közepére hosszában ízlés szerint mustárt nyomunk, ráhelyezzük a virslit, majd a tészta rövidebb oldalait visszahajtjuk úgy, hogy a virsli széleit lefedje. Amikor a két szélét a tésztánknak visszahajtottuk, akkor a hosszabbik oldalánál fogva feltekerjük.
Az olajat felhevítjük, és közepes lángon megsütjük benne a virslis lángosainkat. Ügyeljünk arra, hogy mindig a hajtás legyen először alul, ezzel biztosítjuk, hogy sütésnél a tésztánk lezáródik, összesül. A lángosokat 1,5 percig süssük oldalanként, és mind a négy oldalát körbe sütjük. Ne legyen túl erős a láng, mert akkor könnyen nyers maradhat a közepe a tésztánknak.
Sütés után reszelt sajttal tálaljuk.
A 30 perces sajtos rúd elkészítéséhez a lisztet, a sütőport, a vajat, a tejfölt és a sót egy tálban összekeverjük. Összegyúrjuk, majd kinyújtjuk 1 cm vastagra. A tészta tetejét...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA vajat kikeverjük a cukorral, mézzel, sóval és a szódabikarbónával, majd tovább keverjük a tojással. A masszába beledolgozzuk a kétféle lisztet, a zabpelyhet és a feldarabolt gyü...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojássárgáját és a cukrot habverővel fehéredésig verjük. Hozzáadjuk a lisztet, a vaníliakivonatot és 1-1,5 dl tejjel csomómentesre keverjük. Kemény habbá verjük a tojásfehérjét...
Elkészítési idő: 20 perc Nehézség: KönnyűEgy kisebb edényben a zselatint és a 3 ek vizet keverjük el. Egy gyorsforralóban a vizet és a cukrot olvasszuk fel, forraljuk addig amíg a cukor el nem olvad. Adjuk hozzá a k...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes