50 dkg kenyérmix
fél ek só
1 tojás
2,5 dkg Budafoki élesztő
1 dl kefír
300-400 ml langyos tej
Az egészet robotgép dagasztófejével összedolgoztam, majd olajos tasakban hűtőben kelesztettem kb.1 órán át. Kivéve olajos kézzel gombócokat formáztam, majd forró olajban mindkét oldalát pirosra sütöttem.
Nem sütöttem ki mindet egyszerre. Két felé vettem a tésztát és pont 12-12 db tenyérnyi lángos jött ki belőle.
A tészta hűtőben kb.1 hétig eláll.
Szerintem nem jön ki ennyi, de lehet én nem formáztam még jól. Ki is lehet nyújtani!
A megmosott rizst egy csipet sóval és vaníliáscukorral puhára főzöm kevés vízzel a 8 dl tejben. Közben a vajat a cukorral, a tojássárgákkal és a reszelt citromhéjjal habosra keve...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tápióka lisztet az 5 dkg őrölt kókuszreszelékkel, és a sóval összekeverjük. Beleöntjük az olajat és a vizet, összedolgozzuk majd a felvert tojást is belekeverjük. Ekkor egy folyó...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEgy magas falú edényt forró vízbe állítunk, és ebbe rakjuk az apróra vágott csalánt. Ha van régi mák darálónk, akkor használjuk bátran és pépesítsük a friss növényt. Én inkább a fr...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes