Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

Palacsinta-töltelékek


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Palacsinta-töltelékek

Elkészítés:


DIÓS 15 dkg dióbélhez veszünk 1,5 dl tejet, 7 dkg cukrot, 1 citromot, 0,3 dl rumot, valamint 1 evőkanálnyi mazsolát és egy kis vaníliáscukrot. A mazsolát megmossuk, leszűrjük. A citrom héját lereszeljük. A diót megdaráljuk. A tejet felforraljuk a cukorral, beletesszük a mazsolát, a citromhéjat, a diót és a vaníliáscukrot, majd levesszük a tűzről, és lefedve, vízfürdőben tartjuk melegen. A rumot csak közvetlenül a felhasználás előtt keverjük bele.

TÚRÓS-MAZSOLÁS 20 dkg tehéntúróhoz veszünk 1 tojássárgáját, 0,5 dl tejfölt, 5 dkg vajat, 7 dkg porcukrot, 1 citromot, valamint 1 evőkanálnyi mazsolát és egy kis vaníliáscukrot. A mazsolát beáztatjuk, ha megszívta magát vízzel, leszűrjük. A citrom héját lereszeljük. A túrót szitán áttörjük, majd simára keverjük a porcukorral, vajjal, tejföllel, tojássárgájával, a citromhéjjal, a vaníliás cukorral, majd beledolgozzuk a mazsolát is.

GYÜMÖLCSÖS A választott gyümölcsöt meghámozzuk (ha kell kimagozzuk), s apróra daraboljuk. Cukros (esetleg tovább is fűszerezett), nagyon rövid lében megpároljuk.

BARACKLEKVÁROS 25 dkg baracklekvárhoz veszünk 1 citromot és 0,5 dl rumot. A citrom héját lereszeljük, azt hozzáadjuk a lekvárhoz, s az egészet simára keverjük a rummal.

KÁPOSZTÁS 50 dkg fehér fejeskáposztához veszünk egy evőkanálnyi kristálycukrot, két evőkanálnyi olajat, meg némi sót és őrölt borsot. A káposztát legyaluljuk, besózzuk, félre tesszük fél órára, azután kinyomjuk a levét. A felforrósított zsiradékon megkaramellázzuk a cukrot (kevergetve addig hevítjük, amíg szépen megbarnul), majd hozzáadjuk a káposztát, folytonosan keverve megpirítjuk, s a végén megborsozzuk.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Egyéb ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Tünde
Langallo (kenyérlángos) gazdag feltéttel
Langallo (kenyérlángos) gazdag feltéttel

A krumplit alaposan megmossuk, és héjában, enyhén sós vízben puhára főzzük. Leszűrjük, amikor már meg lehet fogni, meghámozzuk, melegen áttörjük, és hűlni hagyjuk. (Főzőlevét félre...

Elkészítési idő: kb. 3 óra
Nehézség: Közepes
share
Avatar Fokhagymás fehérje fasírt
Fokhagymás fehérje fasírt

Aprítógépben sűrű masszává turmixoltam a hozzávalókat, majd vizes kézzel 4 fasírt korongot formáltam belőle. Olajspray-vel befújtam és készre sütöttem 200 fokon. Sajnos elfelejtet...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar Müzli szelet
Müzli szelet

Elkészítési idő: fél óra
Nehézség: Könnyű
share
Filléres, gyönyörű zselatin virágok saját kezűleg
Filléres, gyönyörű zselatin virágok saját kezűleg

Egészen egyszerűen csak nézelődtem a lementett dokumentumaim között és rátaláltam ezen leírásra, amit anno Lia osztott meg az egyik Facebookos csoport tagjaival. Liáról tudni kell,...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk