4-5 db lila hagyma
3-4 ek méz
3 ek cukor
só
kakukkfű
színes bors
édes vörösbor
4 ek olívaolaj
A hagymát megpucolni, majd félbevágni és vékonyan felszeletelni.
Egy serpenyőbe elkezdeni felmelegíteni a mézet, majd amikor már jó folyós, hozzáadni a cukrot és együtt karamellizálni, még szép aranybarna színt kap.
Ezután hozzáönteni az olívaolajat, jól összekeverni és rátenni a szeletelt hagymát.
Megszórni egy csipet sóval és elkezdeni párolni. Amint kezd a hagyma kicsit összeesni, megszórni egy kevés őrölt színes borssal, és egy kevés kakukkfűvel. (a borstól finom ízt kap, de nem lesz erős)
Végül felönteni annyi vörösborral, hogy éppen csak ellepje. Lefedve tovább párolni. Közben többször megkeverni, és ha szükséges még bort önteni hozzá. Végül addig párolni, még a hagyma teljesen megpuhul, és a levét egészen elfőtte. Krémes puha állagú lesz.
2 deci langyos vízben bele keverni 1,5 kanál oltót 4liter tejet meglangyosítani és bele keverni az oltós vizet Ha megkocsonnyásodik akkor osszekeverni, majd hagyni picit, azután...
Elkészítési idő: 10percA mustármagot finomra kell darálni (kb 2 percig). Aztán az egészet összeturmixolni. Ha túl csípősnek találod, akkor a gázon meg lehet melegíteni. Közepes lángon...
Elkészítési idő:Palacsinta: Hozzávalókat csomó mentesre keverjük és állni hagyjuk úgy 30 percet. Majd felforrósított serpenyőben, kevés olajon, kissé "vaskosabb" palacsintákat sütünk . A ki...
Elkészítési idő: 100