Hozzávalók 1 főre
Elkészítési idő: 10 perc (előre elkészített alaplével és előre megfőzött barnarizzsel)
4 dl alaplé
3 evőkanál főtt barnarizs
3 evőkanál mungóbabcsíra vagy bármilyen más csíra
3 szem borókabogyó
1/2 teásaknál római kömény, frissen őrölve
10 szem koriander, frissen őrölve
fél teáskanál frissen reszelt gyömbér
1 kisebb sárgarépa, meghámozva és szeletelve
5 dkg kelbimbó
kevés só
1 evőkanál olívaolaj
1-2 evőkanál citromlé
1 evőkanálnyi friss zöldfűszer
Melegítsük fel az alaplevet, tegyük bele a fűszereket. Főzzük fel.
Tegyük bele a zöldségeket, főzzük 4-5 percig - a zöldségek főjenek meg, de maradjanak roppanósak.
Tegyük bele az utolsó 12- percre a mungóbabcsírát.
Közben egy tányérba tegyük ki a barnarizst, szedjük rá a forró levest a zöldségekkel.
Locsoljuk meg olajjal, ízesítsük citrommal és szórjuk meg zöldfűszerekkel.
Vegyünk elô egy aprító gépet és dolgozzuk össze a csicseriborsót, tejet, datolyát és a plantaint. Tegyük át egy tálba, jöhetnek a száraz alapanyagok. Végül reszeljük bele a citrom...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA burgonyákat hámozás után 2 mm vastag karikákra vágjuk. (Erre a célra én egy éles, univerzális reszelőt használok, ami hullámosra vágja az uborkát, krumplit.) A cukkinikat héjastó...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA sajtot lereszeljük, a két tojásfehérjét enyhén felverjük, összekeverjük. Golyókat formálunk a masszából, zsemlemorzsába forgatjuk, és bő olajban kisütjük.
Elkészítési idő: 15 perc Nehézség: Könnyű