Hozzávalók 1 főre
Elkészítési idő: 10 perc (előre elkészített alaplével és előre megfőzött barnarizzsel)
4 dl alaplé
3 evőkanál főtt barnarizs
3 evőkanál mungóbabcsíra vagy bármilyen más csíra
3 szem borókabogyó
1/2 teásaknál római kömény, frissen őrölve
10 szem koriander, frissen őrölve
fél teáskanál frissen reszelt gyömbér
1 kisebb sárgarépa, meghámozva és szeletelve
5 dkg kelbimbó
kevés só
1 evőkanál olívaolaj
1-2 evőkanál citromlé
1 evőkanálnyi friss zöldfűszer
Melegítsük fel az alaplevet, tegyük bele a fűszereket. Főzzük fel.
Tegyük bele a zöldségeket, főzzük 4-5 percig - a zöldségek főjenek meg, de maradjanak roppanósak.
Tegyük bele az utolsó 12- percre a mungóbabcsírát.
Közben egy tányérba tegyük ki a barnarizst, szedjük rá a forró levest a zöldségekkel.
Locsoljuk meg olajjal, ízesítsük citrommal és szórjuk meg zöldfűszerekkel.
1. A burgonyát sós vízben megfőzzük, majd összetörjük. 2. Összegyúrjuk vajjal, sóval és liszttel. Teflon sütőben olaj nélkül kisütjük, végül megkenjük a lángosokat olajjal
Elkészítési idő: 1 óra 30 perc Nehézség: KönnyűA cukkiniket meghámozzuk, majd 1,5 cm-es karikára vágjuk, és a középső magrészt kiemeljük éles késsel. A szép karikákat enyhén besózzuk, és 1 órát állni hagyjuk. Ezután leöntjük a...
Elkészítési idő: 30perc Nehézség: Könnyű1.Először készítsd elő a zöldségeket: a padlizsánokat mosd és hámozd meg, vágd kb. 1 cm vastag szeletekre és besózva tedd félre. A vöröshagymákat vágd ketté majd szeletelt vékonyra...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyű