50 dkg finomliszt, 2,5 dkg élesztő, 2,5 dl tej, 2 ek tejföl, 1 tk cukor, 2 kk só, 15 dkg főtt-áttört burgonya, 0,5 dl olaj, + a tetejére szezámmag, mák, lenmag ízlés szerint
1. A kenyérsütő tartályába szép sorban belemérem a hozzávalókat.
2. Először a folyadékokat, majd a lisztet és a többit. Nálam az élesztő a tetejére kerül.
3. Beindítom az dagasztó-kelesztő programot.
4. Nem hagyom végig menni, csak addig, míg a kenyérsütő hallhatóan dolgozik. Mikor leáll, és már pihentetni, keleszteni kezdi a tésztát, én kiveszem egy tálba, letakarom, és úgy hagyom egy órán át pihenni. Ez idő alatt alaposan megnő.
5. Enyhén lisztezett felületen kicsit átgyúrom, majd lemérem és nyolc részre elosztom. 12 dkg-os tészták jöttek ki belőle.
6. Minden gombócot egyenként kb. 50 cm hosszú rúddá kell sodorni, majd U alakúra hajtva összetekerni a szálakat.
7. Így nyolc fonatot kapunk, amit egy sütőpapíros tepsire téve hagyok még pihenni egy jó húsz percet.
8. Ez idő alatt bemelegszik a sütő is.
9. A fonatokat megspriccelem vízzel, megszórom a magokkal és már mehet is a sütőben.
10. Kb 25 perc alatt sültek aranybarnára.
Az élesztőt felfuttatom a meleg, cukrozott tejjel. A lisztet beleöntöm egy keverőtálba, mehet hozzá a só, és az olvasztott vaj. Majd az élesztős tej is. Pár perc alatt készre dag...
Elkészítési idő:Langyos vízben elkeverjük a cukrot és az élesztőt, felfuttatjuk. Az olajat és sót is hozzákeverjük, majd lisztet is hozzáadagoljuk. Ízlés szerint oregánóval pikánsabbá tehetjük lee...
Elkészítési idő:A langyos cukros tejbe morzsoljuk bele az élesztőt, majd pár erc alatt futtassuk fel. A felolvasztott langyos vajat és a tejfölt tegyük a tálba, majd öntsük hozzá a felfuttatott é...
Elkészítési idő: 2 óra6 db kifli lessz. A vizes tejben elkeverjük a cukrot és az élesztőt majd felfuttatjuk. A liszttel elkeverjük a sót, majd az élesztő hozzáadásával elkezdjük dagasztani. Ha már egy...
Elkészítési idő: