50 dkg finomliszt, 2,5 dkg élesztő, 2,5 dl tej, 2 ek tejföl, 1 tk cukor, 2 kk só, 15 dkg főtt-áttört burgonya, 0,5 dl olaj, + a tetejére szezámmag, mák, lenmag ízlés szerint
1. A kenyérsütő tartályába szép sorban belemérem a hozzávalókat.
2. Először a folyadékokat, majd a lisztet és a többit. Nálam az élesztő a tetejére kerül.
3. Beindítom az dagasztó-kelesztő programot.
4. Nem hagyom végig menni, csak addig, míg a kenyérsütő hallhatóan dolgozik. Mikor leáll, és már pihentetni, keleszteni kezdi a tésztát, én kiveszem egy tálba, letakarom, és úgy hagyom egy órán át pihenni. Ez idő alatt alaposan megnő.
5. Enyhén lisztezett felületen kicsit átgyúrom, majd lemérem és nyolc részre elosztom. 12 dkg-os tészták jöttek ki belőle.
6. Minden gombócot egyenként kb. 50 cm hosszú rúddá kell sodorni, majd U alakúra hajtva összetekerni a szálakat.
7. Így nyolc fonatot kapunk, amit egy sütőpapíros tepsire téve hagyok még pihenni egy jó húsz percet.
8. Ez idő alatt bemelegszik a sütő is.
9. A fonatokat megspriccelem vízzel, megszórom a magokkal és már mehet is a sütőben.
10. Kb 25 perc alatt sültek aranybarnára.
Mérjük ki az összes hozzávalót a dagasztógép üstjébe vagy egy edénybe úgy, hogy az élesztő ne érintkezzen közvetlen a sóval és a cukorral, csak dagasztás közben. Dagasszuk hosszan,...
Elkészítési idő: 155 percA tejet egy evőkanál cukorral meglangyosítjuk, belemorzsoljuk az élesztőt, és hagyjuk megkelni. A lisztet tálba borítjuk, beleütünk két tojást, adunk hozzá egy evőkanál cukrot, a...
Elkészítési idő:Első lépésként az élesztőt a cukros tejben elkevertem, hozzákevertem a lisztet és hagytam 3 órát felhabosodni. Majd e a picike élesztőt, a langyos vízzel elkeverem, hozzáadom a gyo...
Elkészítési idő:tészta hozzávalóit dagasztógép táljába mértem, összeállítottam és 50 fokos sütőben 30 percet kelesztettem. Közben elkészítettem a sajtkrémet. Ehhez az alapanyagokat egy tálba mért...
Elkészítési idő: 2 óra