5 tojássárgája, 35 dkg cukor, 1 cs vaníliás cukor, 5 dl kakaó, 2-3 dl alkohol
1. 5 tojássárgáját 35 dkg cukorral és 1 cs vaníliás cukorral elektromos habverővel 6-7 percig nagyon habosra keverünk. 5 dl sötétre főzött kakaó, 2-3 dl alkoholt keverünk bele.
2. Üvegbe töltjük, néha felrázzuk.
3. 3 nap múlva fogyasztható, de akkor a legjobb, ha sokáig hagyjuk állni: krémszerűvé sűrűsödik.
A vízből, a cukorból és a citromsavból szirupot főzünk, kihűtjük. 3 citrom levét kifacsarjuk, a szirupba keverjük. 3 citromot felkarikázunk. Egy zárható tetejű vödörbe tesszük a bo...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA klasszikus változathoz szirupot főzünk a vízből és a cukorból, kihűtjük. Összekeverjük a szirupot a citrom és a lime levével, jégkockával, és felöntjük ízlés szerinti mennyisé...
Elkészítési idő: 5 perc Nehézség: Könnyű8 tojás sárgáját 20 dkg porcukorral és 3 csomag vaníliáscukorral kikeverünk. 4 dl tejszínt, 1 l tejet és egy tábla fehér csokoládét felforralunk és lehűtjük. A két keveréket összek...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA fagyasztott görögdinnyét a citrommal és a banánnal kásásra turmixoljuk. Hidegen, citromkarikákkal tálaljuk. Fontos: csak a görögdinnyét fagyasszuk le a banánnak szobahőmérsékle...
Elkészítési idő: 10 perc Nehézség: Könnyű