1 l málnalé, 90 dkg cukor, 1 dl borecet
1. Összezúzzuk a málnát, majd egy üvegben 8-10 napig állni hagyjuk, erjesztjük.
2. A gyümölcsöt fehér vászonba tesszük, levét egy edénybe kicsurgatjuk.
3. Elkeverjük a gyümölcslevet a cukorral, felforraljuk, majd onnantól 8 percig főzzük. Közben lehabozzuk.
4. Míg forró, üvegekbe zárjuk, majd lassan kihűtjük.
1. A hozzávalókat alaposan összekeverjük. Mi 3-5 literes üvegekben szoktuk ezt véghezvinni, megsokszorozva az alapanyagok mennyiségét. 2. 5 napig állni hagyjuk, lehetőleg fénym...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA szamócát folyóvíz alatt alaposan megmossuk, majd amikor már teljesen tiszta lesz az öblítővíz, akkor csumájától is megszabadítjuk, majd lemérjük. Ahány kiló a gyümölcs, annyi ké...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű5 db nagy almát vágjunk cikkelyekre, és vegyük ki a magházrészt. Tegyük a darabokat sütőpapírral borított tepsire, és egyenletesen szórjuk be őket 10 evőkanál barnacukorral. Az alm...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű