7 dkg vaj, 10 dkg Pannónia sajt, 3 dkg mustár, 3 dkg Piros Arany, 5 dkg vöröshagyma, őrölt bors, só
1. A fűszerekkel és a reszelt sajttal habosra keverjük a vajat.
2. Legalább néhány órán át hűtőszekrényben tartjuk, így az ízek összeérnek és a körözött állaga keményebb lesz.
3. Ha a fenti fűszereken kívül fél teáskanál őrölt köményt is teszünk hozzá, más karakterű ételt kapunk.
1. Fehér kenyérrel vagy pirítóssal tálaljuk.
2. Jól használható hidegtálakhoz, kitűnő reggeli vagy vacsoraétel.
Egy serenyőben, a zsíron puhára dinszteljük az apróra vágott hagymát, hozzáadjuk a megtisztított májat, a fűszerkeveréket és 15 perc alatt készre sütjük. Beletesszük a tejszínt, a...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA lencsét egy éjszakára beáztatjuk, majd másnap sós vízben a babérlevéllel együtt puhára főzzük. Leszűrjük, de a főzőléből egy pohárnyit félreteszünk. Amíg fő a lencse egy száraz...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA tejet felforraljuk, belerakjuk vaníilás cukrot, fahéjat, mazsolát, és a felvert tojásokat. Ha savas, ruhába töltjük, lecsöpögtetjük, és 1 napig érleljük a hűtőben.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA karfiolt rózsáira szedem, és sós vagy vegetás vízben megfőzöm. Jól lecsepegtetem, és az aprító gépben 2-3 másodperc alatt pépesítem. teszek hozzá majonézt, hogy kenhető legyen, s...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Nehéz