10 tojássárgája, 20 dkg szitált porcukor, 2,5 dl tejszín, fél liter konyak
1. A tojássárgáját és a porcukrot egy tálban habverővel elkeverem.
2. Lassan belekeverem a tejszínt.
3. A tálat egy melegvizes fürdőbe állítva kézi keverőgép legalacsonyabb fokozatán addig keverem, míg sűrű krémmé nem válik.
4. A tálat jeges vízbe állítom és addig verem, míg le nem hűlt.
5. A tálat kiveszem a meleg vízből és vékony sugárban beleöntve jól belekeverem a konyakot.
6. A habos likőrt egy tölcséren át lassan beletöltögetem az üvegbe, míg teljesen tele nem lesz.
7. Két nap után már meg lehet kóstolni.
8. A likőrt hűvös, sötét helyen tároljuk. Fogyasztás előtt jól rázzuk fel.
A felbontott üveget hamarosan el kell fogyasztani.
A lehűtott hozzávalókat krémesre turmixoljuk. Ha szükséges édesítjük!
Elkészítési idő: 5 perc Nehézség: KönnyűAz adagból két liternyi itóka lesz. Áztassunk bele 2 – 2 dkg szárított gyógyfüvet az alábbiakból: fehér üröm, ezerjófű, kálmos gyökér, édeskömény mag, angelika gyökér, izsóp, dió...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tejszínt összeforraljuk 30 dkg cukorral. A kakaóport összekeverjük 10 dkg cukorral, majd a tejszínes anyagból keveset hozzáadunk, csomómentesre keverjük, majd ezt szép lassan öss...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűÖsszeturmixoljuk
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű