2 dkg élesztő
2.5 dl tej
2 csapott evőkanál kristálycukor
csipetnyi só
40 dkg finomliszt
3 tojássárgája
A töltelékhez:
15 dkg vaj
15 dkg kristálycukor
1 csomag vaníliás cukor
vaj a tepsi kikenéséhez,
kristálycukor
1 marék szeletelt mandula
A locsoláshoz:
1 csomag vaníliás cukor
1-2 evőkanál kristálycukor
1.5 dl zsíros tejszín
Az élesztőt kevés cukros tejben felfuttatom, a tészta hozzávalóit a dagasztógéppel kidolgoztatom, majd kb fél órát kelni hagyom.
A megkelt tésztát kinyújtom, megkenem a töltelékkel, feltekerem, és felszeletelem. Vajazott tepsibe rakom, majd hideg sütőbe teszem, és úgy kezdem el sütni, hogy a sütő melegedése közben meg tudjon kelni.
160-180°-os sütőben készre sütöm.
Még forrón meglocsolom a cukros tejszínnel és úgy hagyom kihűlni.
Keverjük össze a 100 g kristálycukrot az őrölt fahéjjal. A csokiszószhoz forraljuk fel a tejszínt, majd keverjük el benne a feldarabolt étcsokoládét, amíg el nem olvad. Forralj...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tejet meglangyosítom, elkeverek benne egy tk lisztet, egy tk cukrot, belemorzsolom az élesztőt és hagyom felfutni. Amikor az élesztő felfutott, a többi hozzávalóval együtt, a k...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA szobahőmérsékletű hozzávalókat belerakjuk a dagasztógép keverőtáljába és addig dagasztjuk, amíg szép sima, fényes felületű tésztát kapunk. Ezután egy melegebb helyen, kb. 40 perc...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA tejbe belekeverjük a cukrot és meglangyosítjuk, majd felfuttatjuk benne az élesztőt. A lisztet a keverőgép táljába mérjük, majd hozzáadjuk a sót, tojást, tejport és a tejszínt...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű