2 dkg élesztő
2.5 dl tej
2 csapott evőkanál kristálycukor
csipetnyi só
40 dkg finomliszt
3 tojássárgája
A töltelékhez:
15 dkg vaj
15 dkg kristálycukor
1 csomag vaníliás cukor
vaj a tepsi kikenéséhez,
kristálycukor
1 marék szeletelt mandula
A locsoláshoz:
1 csomag vaníliás cukor
1-2 evőkanál kristálycukor
1.5 dl zsíros tejszín
Az élesztőt kevés cukros tejben felfuttatom, a tészta hozzávalóit a dagasztógéppel kidolgoztatom, majd kb fél órát kelni hagyom.
A megkelt tésztát kinyújtom, megkenem a töltelékkel, feltekerem, és felszeletelem. Vajazott tepsibe rakom, majd hideg sütőbe teszem, és úgy kezdem el sütni, hogy a sütő melegedése közben meg tudjon kelni.
160-180°-os sütőben készre sütöm.
Még forrón meglocsolom a cukros tejszínnel és úgy hagyom kihűlni.
Válasszuk szét a tojásokat. A tojássárgát keverjük habosra a porcukorral, a vaníliás cukorral és az olajjal, végül apránként keverjük hozzá a túrót. A lisztet és a sütőport szinté...
Elkészítési idő:A tésztát mikor össze dolgoztuk jól, akkor 30 percre félre tesszük kelni . Amikor duplájára nőtt elvágjuk 6 egyenlő részre ki nyújtjuk és megkenjük a masszával feltekerjük és meg...
Elkészítési idő:Annyi lisztfélét tettem a a cukkinihez, hogy összeálljon a tészta. Két sütőpapír között nyújtottam, majd két oldalról bevagdostam, alját megszurkáltam és meghintettem kókuszreszelé...
Elkészítési idő: