Családireceptkönyv.hu

Ferdinánd tekercs


Írta:

Elk. idő: 1,5 óra
Adag: családi adag
Nehézség: Nehéz
print

Hozzávalók:


2 dkg élesztő
2.5 dl tej
2 csapott evőkanál kristálycukor
csipetnyi só
40 dkg finomliszt
3 tojássárgája

A töltelékhez:

15 dkg vaj
15 dkg kristálycukor
1 csomag vaníliás cukor
vaj a tepsi kikenéséhez,
kristálycukor
1 marék szeletelt mandula

A locsoláshoz:

1 csomag vaníliás cukor
1-2 evőkanál kristálycukor
1.5 dl zsíros tejszín

Elkészítés:


Az élesztőt kevés cukros tejben felfuttatom, a tészta hozzávalóit a dagasztógéppel kidolgoztatom, majd kb fél órát kelni hagyom.
A megkelt tésztát kinyújtom, megkenem a töltelékkel, feltekerem, és felszeletelem. Vajazott tepsibe rakom, majd hideg sütőbe teszem, és úgy kezdem el sütni, hogy a sütő melegedése közben meg tudjon kelni.
160-180°-os sütőben készre sütöm.
Még forrón meglocsolom a cukros tejszínnel és úgy hagyom kihűlni.

Ferdinánd tekercs

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Kalácsok,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Churros Spanyol fánk
Churros Spanyol fánk

Keverjük össze a 100 g kristálycukrot az őrölt fahéjjal. A csokiszószhoz forraljuk fel a tejszínt, majd keverjük el benne a feldarabolt étcsokoládét, amíg el nem olvad. Forralj...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Fatörzs kifli
Fatörzs kifli

A tejet meglangyosítom, elkeverek benne egy tk lisztet, egy tk cukrot, belemorzsolom az élesztőt és hagyom felfutni. Amikor az élesztő felfutott, a többi hozzávalóval együtt, a k...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Kalács
Kalács

A szobahőmérsékletű hozzávalókat belerakjuk a dagasztógép keverőtáljába és addig dagasztjuk, amíg szép sima, fényes felületű tésztát kapunk. Ezután egy melegebb helyen, kb. 40 perc...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar Puha, foszlós kalács
Puha, foszlós kalács

A tejbe belekeverjük a cukrot és meglangyosítjuk, majd felfuttatjuk benne az élesztőt. A lisztet a keverőgép táljába mérjük, majd hozzáadjuk a sót, tojást, tejport és a tejszínt...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk