70 dkg liszt
1 dl víz,
2,5 dkg élesztő,
1 kk. cukor,
3,5 dl tej,
1 tk. só
Kenni:
5 dkg vaj,
5 evőkanál olaj,
Töltelék:
1 nagy pohár tejföl,
1 fej lila hagyma,
10 dkg felvágott (most maradék párizsi)
10 dkg füstölt, főtt tarja
10 dkg reszelt sajt
1 doboz konzerv kukorica
1 db tojás
szezámmag
Az élesztőt kevés cukros tejben felfuttatom, majd a kenyérsütő gépbe teszem a többi hozzávalóval együtt és alaposan kidolgoztatom. A tésztát 3 részre osztom, a töltelék hozzávalóit összevágom és kikeverem.
A vajat felolvasztom és elkeverem az olajjal.
A tésztát egyesével kinyújtom, az elsőt megkenem az olajos vajjal, ráteszem a másik kinyújtott lapot, megkenem a töltelékkel és ráteszem a 3. kinyújtott lapot.
Hajtogatom, olajozott tepsibe teszem bevágom és kb fél órát pihentetem. Tojással lekenem, szezámmaggal megszórom, és előmelegített sütőben megsütöm. (Kb. 180°.C-os sütőben 30 perc).
Tölteléke bármilyen lehet, variálható.
A krumplit tedd fel sós vízben főni. Közben a hagymát karikázd fel, a sonkát vágd kockákra. Keverd össze az előbbieket a sajtkrémmel és a kukoricával, majd ízesítsd sóval, bors...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűhttp://azila.gportal.hu/gindex.php?pg=34132673
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojást a kókusztejjel egyneművé keverjük, majd beleöntjük a sóval és szódabikarbónával elkavart lisztet, végül csomómentesre keverjük. A fűszerezett húst/zöldséget ebbe a mass...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElőször a tölcsérformát készítsük el. A tölcsér méretét mindenki maga döntheti el, én pl. egy A4-es papírt hajtottam félbe, de készíthetjük nagyobbra is. Vegyünk egy A4-es papírt...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű