2 liter tej
20 db tojás
10 evőkanál cukor
5 dkg mazsola (elhagyható)
1-2 csomag vaníliás cukor
1/2 citrom reszelt héja
1 csipet só
1 gézdarab vagy konyharuha
A tejet felteszem melegedni egy csipet sóval, a cukorral, a mazsolával, a reszelt citromhéjjal és a vaníliás cukorral, beleöntöm a felütött tojást, és addig főzöm, míg kicsapódik (folyamatosan keverem).
Gézbe szűröm és 1 éjjelre kicsöpögtetem. A húsvéti sonka mellé, szeletelve tálalom.
(Ez a mennyiség 4 tagú családnak, 3-4 x-ri étkezésre elegendő, így a mennyiségeket akár felezhetjük is.)
A hozzávalókat összekeverjük,kisebb gombócokat formázunk. Egy tálcára rakjuk,majd egyenként lisztbe forgatjuk és forró olajban aranysárgára sütjük. Nálunk általában a húsos...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hozzávalókat alaposan összegyúrjuk. Nagyon jól formázható, nyújtható, rugalmas tészta lesz! Apró darabokra vagdaljuk, kitűnő relaxáló gyakorlat. Olajon megpirítjuk, majd felenged...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA káposztát amilyen vékony szálakra csak tudjuk, felaprítjuk. Nem sózzuk be előre, és nem csavargatjuk! Az olajat megforrósítjuk, beletesszük a cukrot és hagyjuk aranyszínűre ka...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hozzávalókat összegyúrtam és egy órára a hűtőbe tettem. Majd gombócokat formáztam és 5 perc alatt kifőztem. A mandulát és darált kesudiót megpirítottam, egy kis édesítőt keverte...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű