500 g kígyó-vagy fürtös uborka
1 gerezd fokhagyma
1, 5 tk 10%-os ecet
1 tk só
2 dl hideg víz
Az uborkát meghámozzuk, vékony karikákra
gyaluljuk.
A sót és a zúzott fokhagymát hozzáadjuk. 10 percig állni hagyjuk, majd alaposan kinyomkodjuk a levét (kézzel). Az ecettel elkevert vízzel felöntjük.
1. Az almát meghámozzuk, félbehasítva a magházát kimetsszük, húsát egycentis kockákra vágjuk, ahogyan a párizsit (sonkát), az uborkát, a főtt tojást, a főtt burgonyát és sárgarépát...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: KönnyűA kígyóuborkákat hosszában félbevágjuk, kimagozzuk és felszeleteljük. Hozzáreszeljük a gyömbért és fokhagymát, hozzáadjuk az ecetet, a sót, a porcukrot a vizet. Majd az uborkát m...
Elkészítési idő: 30 p Nehézség: KönnyűA húst, a héjában főtt krumplit, a meghámozott uborkát, az almát és a keménytojást is vágd egyenletes csíkokra. Sózd, borsozd, adj hozzá mustárt, citromlevet és keverd össze tartár...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűFigyelni kell az arányokra, pl.: ha 25 dkg a juhtúró, akkor a vajnak is 25 dkg-nak kell lennie. Lehet vajjal is csinálni, csak akkor nehéz kenni, így jobb ha margarint használsz,...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyű