500 g kígyó-vagy fürtös uborka
1 gerezd fokhagyma
1, 5 tk 10%-os ecet
1 tk só
2 dl hideg víz
Az uborkát meghámozzuk, vékony karikákra
gyaluljuk.
A sót és a zúzott fokhagymát hozzáadjuk. 10 percig állni hagyjuk, majd alaposan kinyomkodjuk a levét (kézzel). Az ecettel elkevert vízzel felöntjük.
Sütőpapírral bélelt tepsibe raktam a szeletelt sajtot úgy, hogy kissé fedjék egymást, megszórtam a reszelt sajttal és 2 percre meleg sütőbe tettem, épp csak, hogy kissé összeolvadj...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesAz uborkát meghámozzuk, vékony karikákra (1 mm) gyaluljuk. A vékony karikákra szelt paprikát, a sót és a zúzott fokhagymát hozzáadjuk. 10 percig állni hagyjuk, majd alap...
Elkészítési idő: 15 perc Nehézség: KönnyűA megmosott és megtisztított spárgát 2-3 cm hosszú darabokra vágjuk. Sós vízben puhára párol- juk, majd lehűtve, szitán lecsurgatjuk. Utána finom étolajjal, ecettel, egy kevés b...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA paradicsomokat és a mozzarella golyókat félbe vágjuk és összekeverjük a többi hozzávalóval. A sós pálcika receptjét felhasználva, kicsi háromszögeket sütöttem hozzá. Ez adja a...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyű