40 dkg tepertő
2 db csemegeuborka
5 dkg vaj
1 evőkanál mustár
1 kisebb fej vöröshagyma
fekete bors
só
A tepertőt ledaráljuk. A csemegeuborkát és a hagymát apró kockákra vágjuk. Tálba tesszük, majd az összes többi hozzávalóval összekeverjük.
A citromok kifacsart levét összekeverjük a zúzott fokhagymával, a mézzel, majd fakanállal alaposan kikeverjük és jól záródó üvegbe öntjük és hűtőben tartani. Azonnal fogyasztható.
Elkészítési idő: fél óra Nehézség: KönnyűA tojásokat felverjük, hozzáadunk 1 dl tejet, megsózzuk és lassan beleszitáljuk a lisztet, majd a többi tejet is beleöntjük. Adunk hozzá 3 evőkanál olajat, jól összekeverjük és a t...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA gombócokhoz a húst ízesítjük sóval, borssal, az áttört fokhagymával. A kisebb fej vöröshagymát megtisztítjuk, nagyon apróra vágjuk, és kevés olajon megdinszteljük. Ezt is a darál...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű