40 dkg tepertő
2 db csemegeuborka
5 dkg vaj
1 evőkanál mustár
1 kisebb fej vöröshagyma
fekete bors
só
A tepertőt ledaráljuk. A csemegeuborkát és a hagymát apró kockákra vágjuk. Tálba tesszük, majd az összes többi hozzávalóval összekeverjük.
A tejszínt öntse a habüstbe, és verje, mintha tejszínhabot készítene. Kb. 15 perc után a vaj kiválik a folyadékból. Egy sűrű szövésű anyagon (pelenka, konyhai törlő) átszűrjük, l...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. stáció: A rozslisztet kikeverjük 1 dl langyos vízzel. Légmentesen lezárva 2 napon át érleljük szobahőmérsékleten. Az erjedés során buborékossá és szagossá válik, nem mondom, hog...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA szétválasztott tojás fehérjét robotgép habverőjével keverőtálban simára dolgozzuk 20 dkg liszttel, 2 tk olajjal, 1 csipet sóval és 1,5 dl hideg vízzel. A tésztát cipóvá formázzuk...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű