Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

szalagos fánk


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Hozzávalók :
50 dkg liszt,
3 dl tej,
4 dkg élesztő,
5 dkg porcukor,
6 dkg olvasztott vaj,
3 db tojássárga,
3-4 kanál rum.
/Ha éppen nincs rum,azt nyugodtan ki lehet hagyni/

Elkészítés:


Az élesztőt a porcukorral a langos tejben felfuttatjuk.Hozzáadjuk a liszthez a tojássárgával,
az olvasztott vajjal,és a rummal együtt.Fakanállal kavarjuk össze,majd addig gyúrjuk,míg szép sima lesz
Letakarva megkelesztjük.Ha megkelt akkor ujjnyi vastagságúra nyújtjuk,és kiszaggatjuk.
A közepét egy kicsit elvékonyítjuk,vagyis kis lyukat csinálunk bele.Ismét letakarjuk ,
és kelesztjük.Forró olajban kisütjük.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Péksütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Vali kenyere és zsemléi
Vali kenyere és zsemléi

40 dkg liszt, 1 dkg élesztő, 3 dl vízből egy galuska sűrűségű tésztát kavarok egy fakanál segítségével... másnapig a pulton hagyom másnap 60 dkg liszt, 2 dkg só, 2 dkg élesztő, 0,...

Elkészítési idő: 3 óra
Nehézség: Közepes
share
Kelt tészta töltött kiflinek
Kelt tészta töltött kiflinek

Jól összegyúrni,kb. 45-60 percet pihentetni meleg helyen és szépen megkel. Én a lisztet kb. 1 percre mikroba teszem melegíteni mielőtt összegyúrom a többi hozzávalóval.

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Házi kenyér jénaiban
Házi kenyér jénaiban

A liszt közepébe kis fészket készítek és beleöntök 1 dl langyos vizet, beleteszem a cukrot és belemorzsolom az élesztőt. Meghintem liszttel és megvárom, amíg felfut. Ha felfutot...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Kata
Isteni sajtos rúd
Isteni sajtos rúd

Elkészítés:Az élesztőt felfuttatjuk.A lisztet a margarinnal és a zsírral elmorzsoljuk,majd hozzáadjuk a tojást,sót,a tejfölt valamint a felfuttatott élesztőt.Jól összegyúrjuk.1 órá...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk