1 kg narancs, 1 kg cukor, 5 d citrom- vagy borkősav, víz. A feldarabolt narancsot a citromsavval 2 l vízben 2 napig áztatjuk, majd puhára főzzük összeturmixoljuk. A cukorból 1-2 l vízzel szirupot főzünk és a narancsturmixhoz keverjük, 10 l-re felöntjük.
üvegekbe fejtve hűvös helyen tároljuk.
Turmixgépben alaposan összedolgozzuk a tejet, a narancslét, a mézet és a fagylaltot. Poharakba öntjük, és megszórjuk őrölt szerecsendióval.
Elkészítési idő: 5 percA zöldalmát, a kiwit és a banánt meghámozzuk és nagyobb darabokra vágjuk, majd egy turmixgépbe helyezzük. Belefacsarjuk a zöld citromot, hozzáadjuk a felszeletelt szárzellert és az...
Elkészítési idő: 10 pA rizst öntsd egy nagyobb befőttes üvegbe, kancsóba, vagy bármilyen zárható edénybe. Öntsd fel a forró vízzel, add hozzá a fahéjrudat, és letakarva hagyd állni egy éjszakán át (8 ó...
Elkészítési idő: 8 óra 10 perc