1 kg narancs, 1 kg cukor, 5 d citrom- vagy borkősav, víz. A feldarabolt narancsot a citromsavval 2 l vízben 2 napig áztatjuk, majd puhára főzzük összeturmixoljuk. A cukorból 1-2 l vízzel szirupot főzünk és a narancsturmixhoz keverjük, 10 l-re felöntjük.
üvegekbe fejtve hűvös helyen tároljuk.
Rendkívül frissítő, aromás, picit csípős ízű üdítő. A gyömbér vásárlásakor bővebben számoljunk a tisztítás miatt, vegyünk legalább 13-15 dkg-ot. A gyömbért meghámozzuk, megmoss...
Elkészítési idő: 15 perc Nehézség: KönnyűA tejben elkeverjük a mézet, a vaníliakivonatot és a fűszereket. Felforraljuk, majd felolvasztjuk benne a csokoládét. Poharakba töltjük, a cukorral felvert tejszínhabbal dísz...
Elkészítési idő: 5 perc Nehézség: KönnyűKeverd össze a hozzávalókat egy üvegben addig, amíg fel nem oldódik teljesen a méz. Akár pár jégkockát is beletehetsz, ha szereted. Alacsony kalóriatartalma miatt nyugodtan fogy...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tejet felforralom, majd elzárom alatta a lángot, és előbb az apróra tördelt csokoládét, majd minden más hozzávalót belekeverek. Gyorsan, de alaposan összedolgozom a botmixerrel,...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyű