7 dl. pálinka , gyerek ökölnyi gyömbér , 15 gr. egész fahéj , 30 dkg. méz
A gyömbért meghámozzuk , lereszeljük és 1 szélesebb szájú üvegbe rakjuk , beleszórjuk az egész fahéjt és beleöntjük a mézet. Ráöntjük a pálinkát és ledugaszoljuk. Fejre állítva kicsit felrázzuk és legalább 3 hétre állni hagyjuk . Időnként megfordítjuk , hogy oldódjon ,majd leszűrjük .
Karácsonyra ( de máskor is ) finom itóka .
A kivit hámozd meg darabold fel, és tegyél így a banánnal is. Tedd egy turmixgépbe, facsard rá a citrom és a narancs levét. Öntsd hozzá az ásványvizet, vagy a szódát és addig turmi...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tejszínt tegyük fel melegedni, olvasszuk fel benne a darabokra tört csokoládét. Ha szépen egyneművé vált, a lefőzött presszó kávéra öntsük rá, szórjunk bele chilit, a tetejére...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűÜvegbe szórjuk a fűszereket, hozzáöntjük a mézet és a vodkát. Pár napig kevergetjük, míg fel nem oldódik benne a méz. 3-4 hétig érleljük. Minél tovább érik, annál finomabb lesz. A...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA rizst öntsd egy nagyobb befőttes üvegbe, kancsóba, vagy bármilyen zárható edénybe. Öntsd fel a forró vízzel, add hozzá a fahéjrudat, és letakarva hagyd állni egy éjszakán át (8 ó...
Elkészítési idő: 8 óra 10 perc Nehézség: Könnyű