2dl darált mák
4dl víz
csipet só
csipet eritrit
2 dl darált mákot(kóstold meg először,mert ha dohos,keserű lesz a tejed is!) forrázz le 4 dl (kevesebbel intenzívebb,többel lágyabb íze lesz!)vízzel,majd merülő mixerrel 1-2 percig forgasd meg............harisnyán szűrd át,majd egy csipet sót és egy csipet eritritet(vagy amit használsz )adj hozzá!A fennmaradó mákot szárítsd meg ez lesz a mákliszt,a tejet használd ahogy a normál tejet enni,inni,főzni,sütni,krémekhez,kávéhoz,levesekbe stb.!
Vannak a nyárnak olyan napjai, amikor legszívesebben mindent hideg folyadékként fogyasztanánk. Ilyenkor készítsünk italt a dinnyéből is. Ezekbe az italokba az ízetlenebb példányoka...
Elkészítési idő: 10 perc Nehézség: KönnyűHozzávalókat össze kell keverni.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA bodzavirágokat leszedjük a száráről, majd 1 liter pálinkába áztatjuk 6 hétig. Tartsuk hűvös, sötét helyen. Az érlelést követően szűrjük meg a az oldatot, először sűrű szöveten ke...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA sütőtököt megtisztítjuk, eltávolítjuk a magjait, felkockázzuk, és lecentrifugázzuk. Nyersen! Poharanként (kb. 200 ml-es) tegyünk bele 1 ek olívaolajat, keverjük el, és váljék e...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű