Családireceptkönyv.hu

Máktej


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


2dl darált mák
4dl víz
csipet só
csipet eritrit

Elkészítés:


2 dl darált mákot(kóstold meg először,mert ha dohos,keserű lesz a tejed is!) forrázz le 4 dl (kevesebbel intenzívebb,többel lágyabb íze lesz!)vízzel,majd merülő mixerrel 1-2 percig forgasd meg............harisnyán szűrd át,majd egy csipet sót és egy csipet eritritet(vagy amit használsz )adj hozzá!A fennmaradó mákot szárítsd meg ez lesz a mákliszt,a tejet használd ahogy a normál tejet enni,inni,főzni,sütni,krémekhez,kávéhoz,levesekbe stb.!

Máktej

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Italok,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Mamika
Bodzaszörp
Bodzaszörp

A hozzávalókat alaposan összekeverjük. Mi 3-5 literes üvegekben szoktuk ezt véghezvinni, megsokszorozva az alapanyagok mennyiségét. 5 napig állni hagyjuk, lehetőleg fénymentes, hűv...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Alma-répa-cékla smoothie - perfekt immunerősítő
Alma-répa-cékla smoothie - perfekt immunerősítő

Az összes hozzávalót megtisztítjuk, felvágjuk és egy turmixban jól összezúzzuk, az almalével hígítjuk. Ha túl rostosnak találjátok, le is lehet szűrni, bár szerintem rostosan az i...

Elkészítési idő: 15 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Hajni
Ananászital vörösborral
Ananászital vörösborral

Elkészítés: Kockákra vágunk 1 szelet friss ananászt. Megszórjuk édesítőporral, ráöntünk 50 ml vörösbort, és 1 órát állni hagyjuk. Felforralunk 1 dl vörösbort, és 1 evőkanál citroml...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Erika
Tojáslikőr
Tojáslikőr

A 6 db tojássárgáját 20 dkg porcukorral jól kikeverem. A tejet és a habtejszínt felforralom és visszahűtöm! Beleöntöm az összes hozzávalót és alaposan összekeverem Legalább 1...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk