2dl darált mák
4dl víz
csipet só
csipet eritrit
2 dl darált mákot(kóstold meg először,mert ha dohos,keserű lesz a tejed is!) forrázz le 4 dl (kevesebbel intenzívebb,többel lágyabb íze lesz!)vízzel,majd merülő mixerrel 1-2 percig forgasd meg............harisnyán szűrd át,majd egy csipet sót és egy csipet eritritet(vagy amit használsz )adj hozzá!A fennmaradó mákot szárítsd meg ez lesz a mákliszt,a tejet használd ahogy a normál tejet enni,inni,főzni,sütni,krémekhez,kávéhoz,levesekbe stb.!
A hozzávalókat alaposan összekeverjük. Mi 3-5 literes üvegekben szoktuk ezt véghezvinni, megsokszorozva az alapanyagok mennyiségét. 5 napig állni hagyjuk, lehetőleg fénymentes, hűv...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz összes hozzávalót megtisztítjuk, felvágjuk és egy turmixban jól összezúzzuk, az almalével hígítjuk. Ha túl rostosnak találjátok, le is lehet szűrni, bár szerintem rostosan az i...
Elkészítési idő: 15 perc Nehézség: KönnyűElkészítés: Kockákra vágunk 1 szelet friss ananászt. Megszórjuk édesítőporral, ráöntünk 50 ml vörösbort, és 1 órát állni hagyjuk. Felforralunk 1 dl vörösbort, és 1 evőkanál citroml...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA 6 db tojássárgáját 20 dkg porcukorral jól kikeverem. A tejet és a habtejszínt felforralom és visszahűtöm! Beleöntöm az összes hozzávalót és alaposan összekeverem Legalább 1...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyű