menu

Családireceptkönyv.hu

Máktej


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


2dl darált mák
4dl víz
csipet só
csipet eritrit

Elkészítés:


2 dl darált mákot(kóstold meg először,mert ha dohos,keserű lesz a tejed is!) forrázz le 4 dl (kevesebbel intenzívebb,többel lágyabb íze lesz!)vízzel,majd merülő mixerrel 1-2 percig forgasd meg............harisnyán szűrd át,majd egy csipet sót és egy csipet eritritet(vagy amit használsz )adj hozzá!A fennmaradó mákot szárítsd meg ez lesz a mákliszt,a tejet használd ahogy a normál tejet enni,inni,főzni,sütni,krémekhez,kávéhoz,levesekbe stb.!

Máktej

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Italok,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Írta: Detty
Gyömbér szörp
Gyömbér szörp

A gyömbéreket megpucoljuk, alaposan megtisztítjuk, majd apró darabokra vágjuk, és aprítógép segítségével kevéske víz hozzáadásával pépesítjük. A többi vizet felforraljuk, és hozzáa...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar Bólés tál
Bólés tál

A görögdinnye felső részét levágjuk, és kiszedjük a belsejét . A gyümölcsöket kis kockákra vágjuk és a dinnyével együtt visszatöltjük. Majd beletöltjük a sangria-t, narancslét, a...

Elkészítési idő: 20 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Karamellás likőr by Rita Valacsai
Karamellás likőr by Rita Valacsai

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Írta: brigz
Csokis kókusztej
Csokis kókusztej

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk