4 dl tej
10 dkg fehér csokoládé
csipetnyi mézesfűszer-keverék
fél citrom reszelt héja
A tetejére
tejszínhab
A tejben elkeverjük a mézesfűszert és a citromhéjat. Felforraljuk, majd felolvasztjuk benne a fehér csokoládét. Leszűrjük, poharakba töltjük.
A tetejét felvert tejszínhabbal díszítjük.
agy rozmaringágat bedugunk (legjobb, ha már virágzik) 1 liter jó minőségű fehérborba és 4 hétig állni hagyjuk világos helyen. 4 hét után leszűrjük és fél decinként étkezés után s...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA cukrot karamellizaljuk, beleontjuk a tejszint, visszatesszuk a tuzhelyre es addig kevergetjuk, mig teljesen felolvad. Turelem! Ha felolvadt, beleontjuk a vaniliascukrot es a suri...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA cukrot szép világosra pirítjuk, feltöltjük 1 dl vízzel, olvadásig főzzük. Kihűlve hozzáöntjük a borpárlatohoz a többi anyagokkal együtt. Ledugaszolt üvegben legalább egy hétig é...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA kukoricakeményítőt egy kis lábasba szórjuk, majd felöntjük a hideg tejjel, és csomómentesre elkeverjük. Közepes tűznél folyamatos kavarás mellett felforraljuk, és besűrítjük az...
Elkészítési idő: 15 perc Nehézség: Könnyű