4 dl tej
10 dkg fehér csokoládé
csipetnyi mézesfűszer-keverék
fél citrom reszelt héja
A tetejére
tejszínhab
A tejben elkeverjük a mézesfűszert és a citromhéjat. Felforraljuk, majd felolvasztjuk benne a fehér csokoládét. Leszűrjük, poharakba töltjük.
A tetejét felvert tejszínhabbal díszítjük.
Narancsos puncs Alaposan megmosunk 1 citromot és 1 narancsot, és a héjukat lereszeljük. Felforralunk 3 dl vizet a gyümölcsök héjával, 1/2 rúd félbevágott vaníliával és 2 evőkanál...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tejszínt melegítsük forráspontig a tejjel, majd tegyük félre. A cukrot egy magas oldalú lábasban karamellizáljuk. Ha karamellizálódott a cukor, vékony sugárban, folyamatos keveré...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: NehézA mentaleveleket mosás után egy mozsárban pépesre dörzsöljük 3 evőkanál kristálycukorral. 1 liter vízbe belecsavarjuk 2 citrom és 1 narancs levét és hozzátesszük a pépet. Állni hag...
Elkészítési idő: 5 perc Nehézség: KönnyűA narancsokat géppel kifacsarjuk. (Aki kézi facsarón készíti, annak valószínűleg több narancsra lesz szüksége.) A gyömbért belereszeljük, jól elkeverjük és már fogyasztható is. Eg...
Elkészítési idő: 5 perc Nehézség: Könnyű