2 cl méz
1 teáskanál őrőlt fahéj
5 cl konyak
1,3 dl tej
A tejet felforralom, elkeverem benne a hozzávalókat, azonnal forrón fogyasztom
A vizet a cukorral összefőzzük, egy-két percig forraljuk, és kihűtjük. Keverjük össze a szirupot a narancs-, citrom- és lime-lével, adjunk hozzá jégkockát, és öntsük fel ásványvíz...
Elkészítési idő: 10 perc Nehézség: KönnyűKb. 20 dkg cukrot karamelizálok, majd felöntöm a két liter vízzel, hozzáadom a többi cukrot és kb. fél óráig főzöm, míg kissé szirup szerű nem lesz. Addig megpucolom és lereszelem...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tejszínt melegítsük forráspontig a tejjel, majd tegyük félre. A cukrot egy magas oldalú lábasban karamellizáljuk. Ha karamellizálódott a cukor, vékony sugárban, folyamatos keveré...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűválaszd szét a tojások fehérjéjét a sárgájától. A sárgájákat a mézzel keverd fel egészen habosra. Forralj egy nagyobb lábosban vizet a gőzöléshez. A tejet forrósítsd fel a vaníli...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű