menu

Családireceptkönyv.hu

Zöldike (nagymamám receptje)


Írta:

Elk. idő: 30 perc
Adag: 1liter
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


-0,5L víz
-0,5L pálinka
-0,4 dkg cukor
-1db mandula aroma
-2db vaníliás cukor

Elkészítés:


A vizet pálinkával felmelegítjük. Elkeverjük benne a cukrot, vaníliás cukrot és az aromát. Ha lehül üvegbe/üvegekbe töltjük és hűtve fogyasztjuk.

Trükkök, tippek, praktikák:


Ha valaki nem szereti a mandula aromát, bármelyik aromával lehet helyettesíteni, pl. meggy aromával.

Zöldike (nagymamám receptje)

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Italok,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Kivi-ananász bólé
Kivi-ananász bólé

1. A kiviket meghámozzuk, négy részre vágjuk és felszeleteljük. 2. Az ananászt meghámozzuk, a középső fás részt kivágjuk, és a gyümölcshúst kis kockákra aprítjuk. 3. A gyüm...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Sültalma likőr
Sültalma likőr

Távolítsuk el az alma magházát, majd vágjuk cikkekre, és tegyük sütőpapírral kibélelt sütőbe, szórjunk mindegyikre egy kis kanálkányi cukrot, és helyezzük el a fahéjat. Süssük, kb...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Hajni
Csoki turmix
Csoki turmix

A csokit megolvasztjuk kicsit, majd a tejhez öntjük és összeturmixoljuk.

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Rostos kajszilé
Rostos kajszilé

A megmosott, kimagozott kajszibarackot feltesszük egy kevés vízzel főni (hogy ne kapjon oda). Ha megfőtt, botmixerrel pürésítjük. Hozzáadjuk a cukrot, a citromsavat, és felforral...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk