-0,5L víz
-0,5L pálinka
-0,4 dkg cukor
-1db mandula aroma
-2db vaníliás cukor
A vizet pálinkával felmelegítjük. Elkeverjük benne a cukrot, vaníliás cukrot és az aromát. Ha lehül üvegbe/üvegekbe töltjük és hűtve fogyasztjuk.
Ha valaki nem szereti a mandula aromát, bármelyik aromával lehet helyettesíteni, pl. meggy aromával.
A bort fazékba öntjük, hozzáadjuk a cukor felét, a fahéjat, a citrom és két narancs reszelt héját, majd felforraljuk. A narancsokat meghámozzuk, hártyáitól megtisztítjuk, a húsát v...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA répát megpucoljuk,felkarikázzuk..Feltesszük főni annyi vízzel hogy ellepje,belefacsarjuk a citromot .Amikor már majdnem megpuhult hozzáadjuk a megpucolt kockára vágott almát és...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEltávolítjuk a körte szárát, magját. Nem feltétlenül szükséges meghámozni. Turmixgépbe rakjuk a darabolt gyümölcsöt, felöntjük a vízzel, és ráfacsarjuk negyed citrom levét. Ha a kö...
Elkészítési idő: 5 perc Nehézség: KönnyűAz epret megmostam, feldaraboltam. A rebarbaráról lehúztam a vékony héját, feldaraboltam. Mindent egy fazékba tettem és rászórtam a cukrot. Pár órát hagytam így állni. Majd az egés...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű