- 3 l víz
- 30 bodzavirág
- 3 citrom
- 1/2 kg méz
3 l forralt, kihűtött tisztított vízbe (vagy szénsavmentes ásványvízbe) beáztatunk 30 bodzavirág tányért (virággal lefelé) 24 órára. Másnap kiszedjük a bodzát, szűrőn átszűrjük a levet és 3 citrom levét adjuk hozzá, ill. 1/2 kg mézet (ha még édesebben akarod, tehetsz többet is). Ezzel a szörp kész!
jégkockakészítő zacskókba töltöttem (12 db kellett hozzá), és irány a fagyasztó! Csak áramszünet ne legyen! A nyári hőségben nagyon jó lesz 1-2 bodzaszörp-jégkockát beledobni egy pohár vízbe, és élvezni a csodás illatot és zamatot!
A zabpelyhet a mézes tejben pár perc alatt puhára főzzük. Az alma magházát kivágjuk, és héjastul nagyobb darabokra vágjuk, lecsöpögtetjük citromlével, turmixba tesszük. Hozzáadju...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tisztított gyömbért kisebbre daraboljuk, majd egy aprítógépben pici víz hozzáadásával pépesítjük. Felforraljuk a többi vizet, és hozzáadjuk a cukrot. Ha újra felforrt, belekever...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA citromokat hámozzuk meg nagyon vékonyan, majd a héjakat dobjuk egy kancsóba a fűszerekkel együtt és öntsük fel a vodkával. Tegyük a hűtőbe legalább két hétre. A cukorból és a v...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűlink
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű