1 közepes db alma (én Idaredet használtam)
2 ek zabpehely
2.5 dl tej
1 dl ásványvíz (szénsavmentes)
1.5 ek méz
1 fél citromból nyert citromlé
0.5 citromból nyert citromhéj
1 csipet fahéj
A zabpelyhet a mézes tejben pár perc alatt puhára főzzük.
Az alma magházát kivágjuk, és héjastul nagyobb darabokra vágjuk, lecsöpögtetjük citromlével, turmixba tesszük.
Hozzáadjuk a kihűlt zabpelyhes tejet, a vizet és a fahéjat.
Habosra turmixoljuk.
Összekeverem a hozzávalókat egy ötliteres üvegben Érdemes leszorítót használni Szorosan lezárni az üveget és két napig nem szabad kinyitni A 2. napon átszűröm kisebb üvegekbe és...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűMinden hozzávalót turmixgépbe teszünk, és 1 percig keverünk, míg sűrű, habos elegyet nem kapunk. Utána poharakba töltjük.
Elkészítési idő: 5 perc Nehézség: Könnyű1 narancs, 1 citrom és fél grépfrút levét kinyomjuk, ha szükséges, cukorral ízesítjük. Frissen kínáljuk. (A grépfrút fehér részeit teljesen szedjük le!)
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű