menu

Családireceptkönyv.hu

Almás-zabpelyhes turmix


Írta:

Elk. idő: 10 perc
Adag: 2 fő
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1 közepes db alma (én Idaredet használtam)
2 ek zabpehely
2.5 dl tej
1 dl ásványvíz (szénsavmentes)
1.5 ek méz
1 fél citromból nyert citromlé
0.5 citromból nyert citromhéj
1 csipet fahéj

Elkészítés:


A zabpelyhet a mézes tejben pár perc alatt puhára főzzük.
Az alma magházát kivágjuk, és héjastul nagyobb darabokra vágjuk, lecsöpögtetjük citromlével, turmixba tesszük.
Hozzáadjuk a kihűlt zabpelyhes tejet, a vizet és a fahéjat.
Habosra turmixoljuk.

Almás-zabpelyhes turmix

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Italok,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Kriszta
Bodzaszörp 2
Bodzaszörp 2

5 liter vizet felforralok 3,5 kg cukorral. A maradék 0,5 kg kristálycukrot karamellizálom, majd mikor kész az égetett cukor, ráöntök 1 liter vizet (vigyázz, mert fröcskölhet), majd...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Limoncello (gyors,kis adag)
Limoncello (gyors,kis adag)

Egy befőttes üvegben a vodkába teszem a vékonyan lehántott citrom héjakat és a fűszereket. A tetőt rácsavarom és megy a hűtőbe 1-2 hétre. A vízből és a cukorból szirupot főzök és...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Mézeskalácsos forró csoki
Mézeskalácsos forró csoki

A főzőcsokoládét kis tűzön kevés vízben felolvasztjuk. Közben a tejet a cukorral és a vaníliarúddal,fűszerkeverékkel felforrósítjuk, majd állandó keverés mellett, vékony sugárban a...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Házi narancslikőr
Házi narancslikőr

A vizet a borral és cukorral felforraljuk, és kb. 10 percig hagyjuk rotyogni. A narancsot forró vízzel lemossuk, szárazra töröljük, héját lereszeljük, félbevágjuk, levét kifacsarj...

Elkészítési idő: 25 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk