0.7 dl konyak
0.7 kg cukor
1.4 kg eper (érett)
Az epret megmossuk, megszárítjuk, és egy nagy 5 l-es befőttesüveg aljára szórjuk.
Ráöntjük a cukrot, a konyakot, légmentesen lezárjuk, és összerázzuk.
Hűvös helyre tesszük, és 2-3 naponta összerázzuk.
1 hónap múlva leszűrjük.
1 dl almaléhez 1 dl céklalevet veszünk (a salátáról leszűrve), citromlével elkeverve, jégkockával tálaljuk.
Elkészítési idő:Lefőzzük a kávét és alaposan felhabositjük habverővel.A pohár aljára izlésünknek megfelelő mennyiségű sűritett tejet teszünk,arra óvatosan a felhabositott kávét és igy lesz alul a...
Elkészítési idő:1. A céklát és a kisebb darabokra vágott almát mézzel, citromlével és a vízzel alaposan összeturmixoljuk. Kellemes, értékes ital elsősorban reggelire, de a nap bármely időszakáb...
Elkészítési idő:A csokoládét gőz felett felolvasztjuk, belekeverjük a cukrot. Beleöntjük a kávét, és felforraljuk. Ekkor hozzáadjuk a tejet, és 10 percig főzzük. Jól behűtve, tejszínhabbal tálal...
Elkészítési idő: 20 perc