Családireceptkönyv.hu

Eperlikőr


Írta:

Elk. idő: 15 perc
Adag: 4 fő
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


0.7 dl konyak
0.7 kg cukor
1.4 kg eper (érett)

Elkészítés:


Az epret megmossuk, megszárítjuk, és egy nagy 5 l-es befőttesüveg aljára szórjuk.
Ráöntjük a cukrot, a konyakot, légmentesen lezárjuk, és összerázzuk.
Hűvös helyre tesszük, és 2-3 naponta összerázzuk.
1 hónap múlva leszűrjük.

Eperlikőr

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Italok,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Fiatalító, szépítő, energetizáló koktél
Fiatalító, szépítő, energetizáló koktél

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Veres Gabi
Rózsás eperszörp
Rózsás eperszörp

A vizet a cukorral addig forraljuk, míg az teljesen fel nem oldódik benne. Közben az epret egész kicsi kockákra vágjuk, a szirupba tesszük és erős lángon főzzük. A főzési idő vége...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Katalin
Rumos forró csokoládé
Rumos forró csokoládé

Vízgız fölött külön-külön felolvasztjuk a kétféle csokoládét, a megolvasztott csokit belecsorgatjuk a csészékbe, alulra a fehéret, majd rá a sötétet, és hagyjuk megdermedni. A fo...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Házi Bailey's
Házi Bailey's

A tejszínt felmelegítjük, félretesszük. A kristálycukrot karamellizáljuk, majd levesszük a tűzről és beleöntjük a meleg tejszínt. Lassú tűzön, állandó kevergetés mellett, lankadat...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk