3 tojássárgája
10 dkg xilit
0,5 dl tejszín (állati eredetű is megfelel, mivel sajnos ma már
szinte mindegyikbe tesznek cukrot, próbálj olyat választani, amiben
arányaiban a legkevesebb van. A xilit fog segíteni, hogy lassan
szívódjon fel!)
2 dl sovány tej
1,5 dl vodka
1 ek. vanília eszencia/aroma
A tejet a tejszínnel, xilittel felforraljuk, hagyjuk teljesen
kihűlni.
A tojássárgákat habosra verjük, belekeverjük a kihűlt tejbe.
Üvegbe töltjük és hozzáadjuk a vodkát, alaposan
összerázzuk. Tetejét rácsavarjuk és két héten keresztül
hűtőben hagyjuk összeérni az ízeket, időnként jól
összerázhatjuk a likőrt.
Az alkoholnak köszönhetően, ami jó tartósítószer, hűtőben
hónapokig tárolhatjuk az italt.
az üveget lezárva 30 napig a napon érlelik az italt (horvát recept)
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEgy nagy uborkás üvegbe a cukrot, a sót és a citromsavat a vízzel összekavarjuk. A jól megmosott citromokat és a narancsokat belekarikázzuk és fejjel lefelé beleállítjuk az előzőle...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hozzávalókat turmixgépbe dobáljuk, és összedolgozzuk. Ha botmixerrel készítjük, először a gyümölcsöket pici joghurttal dolgozzuk simára, majd adjuk hozzá a többi joghurtot, ízlé...
Elkészítési idő: 5 perc Nehézség: Könnyűösszeturmixoljuk
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű