két nagyobb darab gyömbérre
két egész citromra
két kanál mézre
fél liter víz
Tegyük oda a vizet melegedni, mikor eléri a forráspontot, tegyük bele a meghámozott gyömbéreket, felvághatjuk nagyobb darabokra is. Főzzük 10 percen keresztül, majd vegyük le a tűzről és hagyjuk állni 20 percig. Amikor kihűlt a citromok levét facsarjuk ki, ez sok C-vitamint rejt magában, majd tegyük bele a két kanál mézet. Egész nap ezt igyuk.
A tojássárgát keverjük ki a porcukorral és vaníliás cukorral. A felforralt és lehűtött tejet és alkoholt apránként adagoljuk hozzá.Kb 2 hétig érleljük, 2-3 naponként rázzuk össze.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA növényeket alaposan leöblítjük, kézzel kicsit megtörjük és befőttesüveg vagy más edény aljába tesszük. Hozzáadjuk a karikára vágott citromot és a citromsavat. Felöntjük vízzel,...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA meghámozott banánt, a feldarabolt almát, a zabpelyhet, a leöblített madársalátát vagy bébispenótot tegye turmixgépbe. Adja hozzá a mézet és ízlés szerint a reszelt narancshéjat....
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű