50 dkg darált hús
1 cs milánói rafinéria
1 cs szeletelt bacon
1 tojás
15 dkg gomba
2,5 dl hideg víz
2 gerezd fokhagyma
só
őrőlt bors
15 dkg sajt
A darálthúshoz hozzáadom a reszelt fokhagymát, tojást, sót, borsot és összekeverem. Nyolc egyforma kis rudat formálok belőle és egy-egy szelet baconba betekerem.
Egy kis hőálló tálba lerakom és 180 fokos sütőben 10-15 percig sütöm.
A gombát felszeleteltem 2 kanál olajon megpároltam, hozzáadtam a milánói rafinériát, vízzel felöntöttem és 2-3 percig főztem, amíg besűrűsödött.
A sütőből kivett húsokra ráöntöttem, sajttal bőven megszórtam és visszatettem a sütőbe.
A kifőzött tésztával tálaltam.
Hideg sütőbe rakjuk. Kis vizet rakunk alá, majd megszúrkáljuk. Légkeverésen 110 fokon 30 - 40 perc alatt megsütjük, majd 170 fokon megpirítjuk.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEgy teflonserpenyőben felmelegítjük az olajat és a zsemlemorzsát 10-15 perc alatt lassú tűzön világosbarnára pirítjuk. A tűzről levéve belekavarjuk a cukrot és a fahéjat.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűGőz felett felolvasztjuk a kakaóvajat, utána mehet bele a többi hozzávaló, az egészet szép simára kell keverni. Temperáljuk vagy gyorsan kell lehűteni, hogy felül ne váljon ki egy...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűPetrezselymet apróra vágjuk és kevés zsíron dinszteljük. Közben zsömléket tejben-vízben- áztatjuk. A tojásokat sóval,delikáttal,borssal felverjük. A zöldhöz a kifacsart zsemléket...
Elkészítési idő: 20-25 perc Nehézség: Könnyű