- 1,5 kg pulykamell (apróra vágva)
- 1,5 – 2 kg burgonya (kockára vágva)
- egy kevés húsos szalonna
- 4-5 gerezd fokhagyma
- egy kevés petrezselyem
- egy kis doboz sűrített paradicsom
- ízlés szerint só és őrölt bors
A húsos szalonnát apróra vágjuk, majd zsírjára sütjük. Erre rátesszük az apróra vágott húst, melyet addig sütünk, még fehérré nem változik. Ezt követően ráöntjük a húslevest (ha maradt még a levesből, ha nem akkor vízben megfőzünk egy leveskockát, és ezt öntjük rá) úgy, hogy a húst ellepje. Hozzáadjuk a sót, az őrölt borsot, a fokhagymát és a petrezselymet, majd miután a hús megpuhult, ráöntjük a paradicsom sűrítményt is és kis lángon, folyamatosan kevergetve lassan főzzük, míg be nem sűrűsödik. A végén hozzáadunk még 2-3 gerezd fokhagymát.
Közben elkezdjük sütni a kis kockákra vágott burgonyát (mely a pucolástól a sütésig vízben áll, hogy ne barnuljon meg).
Végül a sültburgonyát tányérokra helyezzük, a tetejére pedig ráöntjük az elkészült húst.
A hagymákat megtisztítottam, a vöröshagymát apró kockákra vágtam, és felét kevés zsíron megpároltam. A burgonyát megtisztítottam, megmostam, kockákra vágtam, többször váltott vízb...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesFőzzük meg a krumplit héjában, majd tisztítsuk meg, és vágjuk karikákra. A tojásokat megfőzhetjük a burgonya főzővizében is, de fontos, hogy legalább tíz percen keresztül főzzük. M...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA húst megszabadítom a faggyútól és az inaktól, megmosom, majd forró ecetes vízzel leforrázom. 6-8 percig forró vízben áztatom, majd apró kockákra vágom. 4 liter hideg vízben felte...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA krumplit sós vízben félig megfőzzük, megpucoljuk, felkarikázzuk. A paradicsomot is vékonyan felkarikázzuk. Egy tűzálló tálat vékonyan kiolajozunk. Felváltva tesszük bele a krumpl...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű