menu

Családireceptkönyv.hu

Pozsonyi kifli


Írta:

Adag: 18 db
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


 25 dkg finomliszt
 10 dkg vaj
 2 dkg nádcukor
 1 db tojássárgája
 1 csipet só
 1 citrom reszelt héja
 1 dkg élesztő
 1 dl tej (langyos)
 1 db tojás (a kenéshez)

A töltelékhez:

 8 dkg darált dió
 7 dkg nádcukor
 1 csomag vaníliás cukor
 1 db tojásfehérje (felvert habja)
 1 marék mazsola (ízlés szerint)

Elkészítés:


1. A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd hozzáadjuk a tejben felfuttatott élesztőt is, és kb. 1 óráig pihentetjük.
2. A tésztát vékonyra nyújtjuk, majd nagyméretű pohárral vagy fánkszaggatóval kiszaggatjuk.
3. Elkészítjük a tölteléket. A diót összekeverjük a cukorral, a vaníliás cukorral és a felvert tojásfehérjével, majd minden korongra teszünk egy picit a töltelékből.
4. Az előzetesen vízbe/tejbe/rumba áztatott mazsolából 2-2 szemet teszünk a töltelékhez.
5. Minden egyes darabot kifli alakúra csavarunk, és sütőpapírral bélelt tepsibe rakosgatjuk őket.
6. Tetejüket megkenjük tojással és néhány helyen megszúrkáljuk a kifliket.
7. Előmelegített sütőben aranybarnára sütjük őket.

Trükkök, tippek, praktikák:


Elvileg 18 db szép nagy kifli lesz. Zacskóban tartva több napig is puha marad. Márványos minta: először lekenjük tojássárgájával, majd ha ez megszáradt, akkor a fehérjével.

Pozsonyi kifli

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Péksütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Zalai krumplis pogácsa
Zalai krumplis pogácsa

A krumplit héjában megfőzzük. Langyosra hűtjük, megtisztítjuk, krumplinyomón áttörjük. Az élesztőt a tejfölbe morzsoljuk, összekeverjük. A tészta hozzávalóit összegyúrjuk. (Lágy,...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Gyors, gluténmentes mikrós zsömle
Gyors, gluténmentes mikrós zsömle

A tojást villával enyhén felverjük, elkeverjük a vízzel és a sóval. Egy másik tálban összekeverjük száraz hozzávalókat, majd simára keverjük a tojásos vízzel. Egy bögrét, szuflé fo...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Éva
Kifli -fitt konyha
Kifli -fitt konyha

A lisztet, élesztőt, sót, amarántot kimérjük, összekeverjük, hozzáadjuk a tejet, kicsit összegyúrjuk, majd az olajat is hozzáadva rugalmas tésztát gyúrunk. (Bepakolni mindent a ken...

Elkészítési idő: 2 óra
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk