menu

Családireceptkönyv.hu

Kifli -fitt konyha


Írta:

Elk. idő: 2 óra
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


300 g Diawellness Sütőliszt
1,2 dkg élesztő vagy fél csomag porélesztő
1/2 tk só
3 g puffasztott amaránt
2 dl langyos tej
30 g olvasztott kókuszolaj

Elkészítés:


A lisztet, élesztőt, sót, amarántot kimérjük, összekeverjük, hozzáadjuk a tejet, kicsit összegyúrjuk, majd az olajat is hozzáadva rugalmas tésztát gyúrunk. (Bepakolni mindent a kenyérsütőgépbe.) Letakarva kb. 50-60 percig pihentetjük. 6 részre osztani és kiflit formálni.Szilikonos (vagy sütőpapírral bélelt) tepsire tesszük őket, letakarjuk és kb. 10-15 percet pihentetjük. Sütés előtt vízzel lepermetezni. Magokkal is meglehet szórni. Közben előmelegítjük a sütőt kb. 200-210 fokra, az aljára egy edény vizet teszünk. Kb. 15 perc sütés után kivesszük a vizes edényt, visszavesszük a hőfokot kb. 180 fokra és kb. 10 percig még tovább sütjük, majd rácson hagyjuk kihűlni.

Trükkök, tippek, praktikák:


Az egész adag: 170 g szénhidrátot és 1360 kcal tartalmaz. 6 db kifli esetén, 1 db: 28,4 g szénhidrátos és 226,7 kcal.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Péksütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Kifli
Kifli

Az élesztőt felfuttatom a cukorral és pici tejjel. A liszteket összekeverem,sózom majd a hozzávalókkal összeállítom a tésztát. Kelesztem majd 8 egyenlő súlyú gömböket formázok....

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Olívás sajtos stangli (Levendulalány)
Olívás sajtos stangli (Levendulalány)

Reggelre lehet frissen is, lsd lenn! :) A liszteket átszitálom egy tálba, elkeverem benne a sót. A langyos vízbe belemorzsolom az élesztőt, majd a liszthez adom és tésztává gyú...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Tepertős pogi
Tepertős pogi

Leveles topis pogi 1kg liszt- fele sima, fele retesliszt, 60dkg daralt topi, 2 tojassargaja, 2 ek olvasztott zsir, 1 kocka eleszto+cukor a felfuttatashoz, 7dl tej, 3 tk so. Az ele...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Zsemle
Zsemle

1. A lisztet egy kelesztőtálba szitáljuk. 2. A langyos vízbe beletesszük az élesztőt és cukrot, majd a hagyjuk hogy az élesztő felfusson. 3. Hozzáadjuk a felfuttatott éleszt...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk