- ~ 350 g tészta (pl. orsó)
- 70 dkg krumpli
- 1 nagy vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 3 púpos tk pirospaprika
- 1 ek kókuszolaj
- só
- bors/borsikafű
- kevés kömény
A tésztát kifőzzük. Kevés (max 2 dl) főzővizet érdemes megtartani.
A krumplit apróra kockázzuk, és sós vízben puhára főzzük.
A felaprított hagymákat a kevés olajon elkezdjük pirítani, amikor már barnul, levesszük a főzőlapról, és kevés "tésztafőzővizet" öntünk rá, majd rászórjuk a pirospaprikát. Visszatesszük, és ráöntjük a krumplit. Fűszerezünk, és kevergetés közben jól szétnyomkodjuk a főzőkanállal a krumplikat. Hozzáadjuk a kifőzött tésztát, és a főzővizet, ha szükséges. Pirítjuk kicsit (folyamatosan kell keverni, mert leég!), és kész is van.
Anita verzió esetleg:
- édesburgonyával
- speckó tésztával (pl. hajdina, quinoa stb.)
A fenti adag fele kell, vagy picivel kevesebb mint fele.
A cukkinit meghámozzuk és lereszeljük, majd egy picit kinyomkodjuk, mert levet ereszt. Ezt követően egy tálba tesszük és hozzáadjuk a tojást, a zsemlemorzsát, a lisztet, a zúzott f...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA cukkinit reszeld le, forgasd össze a sóval és hagyd állni 10 percre. Facsarj ki annyi lét a cukkiniből, amennyit csak tudsz. A kifacsart cukkinihez keverd hozzá a finomra vágot...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA cukkinit hosszában 2-3 cm vastag szeletekre vágjuk, vagy ha elég vastag a cukkini, akkor felkarikázzuk, besózzuk, és 5 percre állni hagyjuk. Elkészítjük az olívaolajat: a fokhag...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű