3 l víz
1 l ecet
40 dkg cukor
1 kanál köménymag
Megfőzni a céklát, megpucolni, krumplinyomón átnyomni, üvegekbe rakjuk, ráöntjük a forrásban lévő levet és száraz dunsztba tesszük. Tormával is ízesítjük.
Az uborkát alaposan megmossuk, mindkét végét levágjuk (érdemes megnyalni, nehogy keserű legyen...rossz meglepetés lenne), a hagymát megtisztítjuk. Reszelőn vagy konyhai robotgéppe...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűhttp://borosvalikonyhaja.blogspot.hu/2016/08/kovaszolas-asvanyvizes-flakonba.html
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA paprikákat megsütjük, a héját lehúzzuk. Akkor tudjuk könnyebben lehúzni a héját, miután kivettük a sütőből és hideg vízbe tettük néhány percre. Közben elkészítjük a salátalevet:...
Elkészítési idő: fél nap állniha Nehézség: KönnyűFelforralom a vizet a sóval, langyosra hűtöm. Alaposan megsikálom a fürtös uborkákat, megtisztítom a fokhagymát, tormát, megmosom a kaporszárat. Oldalára fektetem a gondosan e...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes