Hozzávalók 1 adaghoz:
10 dkg tengergyümölcsei mix* (vagy csak garnélarák, vagy csak kagyló, vagy ugyanennyi tengeri halfilé roston sütve, feldarabolva)
10 dkg friss zöldsaláta felcsíkozva (én itthon termett rukkolát használtam)
10 dkg paradicsom kockára vágva
3 dkg póréhagyma felkarikázva
2 ek. extraszűz olívaolaj
2 tk. frissen facsart citromlé
só, frissen őrölt bors ízlés szerint
1. A tenger gyümölcsei mixet – mivel Magyarországon ezt leginkább mirelit formában tudod beszerezni, ezért – tedd lábasba, önts rá hideg vizet, és közepes fokozatú tűzön főzd kb. 3 percig. Ezalatt kiolvad, és már le is szűrheted.
2. Ezalatt keverd össze egy nagy tálban az előkészített, felaprított zöldségeket, add hozzá az olajat, a citromlevet is. A leszűrt tenger gyümölcseit keverd bele a salátába, végül sózd és borsozd ízlés szerint.
TIPP: Tovább gazdagíthatod a salátádat például 1 ek. tökmagolajjal, 1 tk. balzsamecettel, 1-2 dkg reszelt parmezánnal, adhatsz hozzá olajbogyót, kapribogyót, bazsalikom- vagy éppen petrezselyemlevelet.
http://paleohedonistaknak.blogspot.hu/2016/10/garnelas-turbo-salata-edzes-utan.html
Posta Reni
.10 db keményre főt tojást hosszában ketté vágok.ki veszem a sárgáját egy tálban ízlés szerint sóval,borssal,apróra vágott petrezselyem zöldel,mustárral,10 dkg vajjal,össze keverem...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: KönnyűSós vizet teszünk forrni, majd forrástól számítva 5-10 percig főzzük a fagyasztott zöldségeket. A tojássárgáját simára keverjük az olajjal, majd fűszerezzük, felöntjük a tejföll...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA burgonyát és a répát megtisztítjuk, majd sós vízben megfőzzük. Mikor elkészült apróra vagdossuk és a zöldbabbal együtt tálba tesszük. A sonkát vékony csíkokra vágjuk és hozzákeve...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz uborkát meghámozzuk, legyaluljuk és megsózzuk, a vékony szeletekre vágott, hámozatlan retkekkel együtt. Kb. fél óra múlva kicsavarjuk. A majonézbe először belekeverjük a piros...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes