1 adag
2 kis db cukkini (salátának való)
2 ek olívaolaj
3 dkg mozzarella (a mozzarella nem folyik szét)
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
oregánó ízlés szerint
A cukkiniket megmossuk, szárainak végeit levágjuk, hosszában kettévágjuk.
Az olajat fűszerezzük. (Ízlés szerint nyugodtan variáljuk a fűszereket, fokhagymával is nagyon finom.)
A cukkinik vágott felét megkenjük az olajjal, majd lefelé fordítva, sütőlemezen kb. 10 percig grillezzük. (Sajnos, az én grillemben csak alul működik a fűtőszál, de ezt a lépést egyébként sem szoktam kihagyni.)
A cukkinik másik felét is megkenjük olajjal, átfordítjuk őket, tetejére tesszük a sajtot, és még 5-10 percig grillezzük, a grill teljesítményétől függően. (Itt már átkapcsolhatunk alul-fölül sütésre.)
sütési hőfok: 180°C
sütési mód: alul-felül sütés
A megpucolt és apróra vágott hagymát kókuszolajon megpirítjuk, hozzáadjuk a megtisztított és felszeletelt gombát, fűszerezzük, majd felengedjük vízzel. A megfőtt gombapaprikást a k...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEgyszerű, bár kicsit időigényes! Levélre szedve a kelkáposztát, a kemény részt kívágni, picit főzni, víztől leszáritani, ömlesztett sajttal tölteni, panirozni, és lehet sütni!
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítése: A tojásokat megfőzzük, majd eltávolítjuk a héjukat. Ezt követően apróra vagdossuk, vagy lereszeljük és egy tálba tesszük. A póréhagymából ízlés szerinti mennyiséget a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA sült céklából egy felet lereszeltem és félre tettem. A többi 1,5 céklát botmixerrel pürésítettem és a krémsajttal alaposan kikevertem. Hozzáadtam az olívaolajat, a tormát, a só...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű