5 adag
1 közepes fej karfiol
375 g joghurt
3 ek olívaolaj
2 gerezd fokhagyma
3 ek citromlé
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
A karfiolt rózsáira szedjük, és lobogó sós vízben roppanósra főzzük.
A lecsepegtetett karfiolt egy tálba szedjük.
Az olajból, citromléből és borsból marinádot készítünk. Legegyszerűbb, ha a hozzávalókat egy kis méretű befőttes üvegben pár másodperc alatt összerázzuk.
A kész keveréket a karfiolra öntjük, és óvatosan átforgatjuk. Alaposan lehűtjük.
Tálalás előtt a joghurtot kikeverjük az átnyomott vagy lereszelt fokhagymával, és a lehűlt karfiolra öntjük.
Jól esett egy kis saláta a frissen sült husi mellé.
Török büfékben gyakran előfordul ez az egyszerű köret. Nem egy bonyolult recept, de mivel hasonlót sem találtam az oldalon, gondoltam érdekes lehet. Hivatalosan köret, de önmagában is nehéz abbahagyni.
A csirkehúst, az uborkát, a meghámozott almát és az ananászkarikákat is kockára vágjuk. Egy tálban összekeverjük a tejfölt, a majonézt és megborsozzuk. A feldarabolt húst, almát...
Elkészítési idő: 20 perc Nehézség: KönnyűZacskóból vágott darabbal (pl. sütőzacskó) bélelj ki egy kerek tálkát, a felületét vékonyan kend meg olívaolajjal. Üsd bele a nyers tojást, és kösd össze a képen látható módon, ma...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojásokat főzzük keményre, majd vágjuk apró darabokra. A hagymát aprítsuk fel és olajon pároljuk meg. Adjuk hozzá a szintén felaprított petrezselymet. Ízlés szerint sózzuk, borso...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA csirkemellet a tejszínnel és a tojás fehérjével aprítógépben pépesítjük. A húspépbe keverjük a felkockázott paprikát, az apróra vágott petrezselyemzöldet, a sót, borsot és a fokh...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű