70 dkg csirke vagy pulykamell
10 dkg vékonyra szeletelt gépsonka
2 dl tejszín
2 tojás fehérje
petrezselyemzöld
1 piros kaliforniai paprika
1 kk só
kevés bors
fél gerezd fokhagyma pépesítve
A csirkemellet a tejszínnel és a tojás fehérjével aprítógépben pépesítjük. A húspépbe keverjük a felkockázott paprikát, az apróra vágott petrezselyemzöldet, a sót, borsot és a fokhagymát. Ízlés szerint más fűszereket is használhatunk.
Vékonyan kikenjük olajjal az őzgerinc formánkat, kibéleljük a gépsonkával. Belesimítjuk a masszát és a sonkák lelógó széleit visszahajtjuk rá. Befedjük alufóliával.
Nagyobb tepsibe helyezzük a formát, amit 3/4 részig megtöltünk vízzel.
180 fokos sütőben 1 órát pároljuk.
Párolás után kiemeljük a formát a tepsiből és valamilyen nehezéket (pl. 1 kg bontatlan liszt, cukor) helyezünk a tetejére, így hűtjük ki.
Hidegen szeletelhető.
A zöldségeket megmosva, megtisztítva apróra vágjuk és az olajjal, valamint az ecettel jól összeforgatjuk egy edényben. A kefírt a fokhagymás öntettel összekeverjük, kicsit borsozz...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA csirkehúst vékony szeletekre vágjuk, besózzuk és borsozzuk, majd kevés olajon egy grillserpenyőben készre főzzük. A répát, burgonyát meghámozzuk és kb 10 percig főzzük (ha a b...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA főtt burgonyát megtisztítjuk, kockára vágjuk. A vöröshagymát apróra vágjuk, a többi hozzávalót: a tojásokat és az uborkát is feldaraboljuk, végül mindent egy nagy tálba teszünk....
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűTovábbi hozzávalók a majonézes céklához: 4 ek majonéz 2 evőkanál tejföl 1 evőkanál citromlé 1 evőkanál mustár Fehérbors, só 10 dkg dió, durvára törve A fenti hozzávalókból ö...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű