Első lépésként, céklasalátát készítünk:
Fél kilogramm cékla
1 citrom, kevés só
1-2 evőkanál cukor, vagy édesítő
A céklát meghámozzuk, kockára vágjuk és sós, köménymagos vízben puhára főzzük.
Még melegen hozzáadjuk a citrom levét, cukrot. Ebben hagyjuk kihűlni.
Fogyasztásig a hűtőben tároljuk.
A céklát leszűrjük. A levét ivólének elfogyasztjuk
További hozzávalók a majonézes céklához:
4 ek majonéz
2 evőkanál tejföl
1 evőkanál citromlé
1 evőkanál mustár
Fehérbors, só
10 dkg dió, durvára törve
A fenti hozzávalókból öntetet készítünk és a leszűrt céklával összekeverjük
Az ecetes tormát lecsepegtetjük, és kicsit meg is nyomkodjuk, hogy a leve kijöjjön belőle. Ezután kikeverjük a vajjal, a kihűlt besamelmártással, sóval és a citromlével, rövid idő...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA diót és a pisztáciát egy éles késsel aprítsd durvára, majd sütőben enyhén pirítsd meg őket. Vigyázz, könnyen megégnek! Keverd össze a krémsajtot a kecskesajttal egy tálban....
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűDen Senf und den Honig verrühren. Anschließend das Olivenöl und den Balsamico hinzugeben. Das Öl nicht vorher hinzugefügen, da sich der Senf und der Honig dann nicht zu einem ge...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A céklát megfőzzük. 2. Ha jó puhára főtt, kivesszük a vízből. 3. Meghámozzuk, vékony szeletekre felszeljük, megsózzuk, és üvegbe rakjuk. 4. Hozzáadunk 1 szál tormát....
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű