Delikát ételízesítő 2 teáskanál
zsír 1 evőkanál
káposzta 1 darab
fodros kockatészta 40 dekagramm
4 fő
1. lépés
A káposztából vágjuk ki a torzsát és reszeljük le.
2. lépés
Forrósítsunk föl egy bő evőkanál kacsa-, vagy disznózsírt és kezdjük el fonnyasztani rajta a káposztát. Ízesítsük Delikáttal.
3. lépés
Kis közepes lángon fonnyasszuk tovább, míg halványbarnás színt nem kap a káposzta.
4. lépés
Közben bő, lobogó, sós vízben főzzük ki a tésztát.
5. lépés
Ha kész, azonnal keverjük a káposztához. Bőven szórjuk meg frissen őrölt borssal. Ha szükséges, ízesítsük még egy kis Delikáttal.
A darált húst kevés zsíron fehéredésig sütjük, majd fedő alatt puhítjuk kb. 10 percig, majd ráöntjük a bolognai szószt és összeforraljuk. Félretesszük. Lereszeljük...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA burgonyát puhára főzzük, összetörjük. A lisztet elkeverjük a sóval. Az élesztőt cukros, langyos tejben felfuttatjuk. A főtt burgonyát, a lisztet összekeverjük, hozzáöntjük az é...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: Könnyűa tészták kifőzzük, az olívaolajat belekeverjük a tésztába, az uborkát megtisztítjuk, kis kockákra vágjuk, a kihűlt tésztával összeforgatjuk, a joghurtba beletesszük az apríto...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűTészta Fontos, hogy az összes hozzávaló azonos hőmérsékletű legyen, tehát ha ebédre készítjük a tésztát, reggel vegyük ki a tojást a hűtőből. A lisztet kiszórjuk a mu...
Elkészítési idő: 62 perc Nehézség: Nehéz