menu

Családireceptkönyv.hu

KAPROS BURGONYAFŐZELÉK FASÍRTTAL


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1,5-2 kg burgonya
3-4 dl tejföl
3 db babérlevél
1 kisebb csokor kaporlevél

Fasírt:
30 dkg darált hús (sertés comb, de bármilyen jó)
1 db vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma

sülnek a kisebb fasírtok
őrölt bors
őrölt kömény
majoránna

pici mustár
fűszerpaprika
1 db áztatott, kicsavart zsemle
1 db tojás
zsemlemorzsa

Elkészítés:


A főzelékhez a burgonyát megpucolom, lemosom és apró kockákra vágom, majd felöntöm vízzel, beleteszem a babérleveleket, sót és puhára főzöm. Hozzáadom a kaporleveket is a vége felé.


habarás: tejföl, liszt, meleg főzeléklé
A nagy pohár tejfölben elkeverek 2 evőkanál lisztet csomómentesre, hozzáadok egy merőkanálnyi levet a főzelékből, majd ezzel behabarom a főzeléket és már készen is van.



krumplifőzelék
A fasírthoz a darált hús elkeverem a reszelt hagymákkal, tojással és áztatott kifacsart zsemlével, ízlés szerint fűszerezem. Egészen kis gombócokat szoktam formálni belőle, amit meghempergetek a zsemlemorzsába és utána ellapítom a tenyerem között, hogy fasírt formája legyen.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Főzelékek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Borsófőzelék
Borsófőzelék

A fedő nélküli edényben az olajon megdinszteljük a hagymát majd rátesszük a mirelit borsót és ezzel együtt pároljuk egy kicsit. Hozzáadjuk fűszereket, és a vizet. Beletesszük a hab...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Kelkáposzta-főzelék
Avatar Hargitai Judit Kedvelnék Avatar Szoleczki Zoltán Kedvelnék Avatar ZSUZSANNA Kedvelnék
Kelkáposzta-főzelék

1./ A burgonyát meghámozzuk, és egyenletes méretű, közepes méretű kockákra vágjuk. Egy lábasban hozzáadjuk az alaplevet. Fedő alatt, kb. 15 perc alatt puhára főzzük. A megfőtt bur...

Elkészítési idő: 40 perc
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Zsuzsa
Kelkáposztafőzelék
Kelkáposztafőzelék

A megmosott kelkáposzta torzsáját kivágjuk, a kelkáposztát előbb cikkekre, majd nagyobb kockákra vágjuk. Tél végén, amikor a kelkáposzta erős ízű, a kockára vágott kelkáposztát for...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Olasz babfőzelék
Olasz babfőzelék

A száraz fejtett babokat előző este vízbe áztatjuk, majd annyi vízben, ami éppen ellepi feltesszük főzni a sárgarépával, babérlevéllel és kevés sóval. Nagyjából egy óra szükséges,...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk