1 padlizsán, 1 cukkini, 25 dkg gomba, 3 fej hagyma, 3 evőkanál napraforgóolaj, 1 konzerv darabolt paradicsom, 1 evőkanál ételízesítő, 50 dkg pirított tészta (ázsiai boltokban kapható), 4 evőkanál parmezán sajt
A megmosott, megtisztított padlizsánt és cukkinit kis kockákra, a gombát négybe vágjuk, a hagymát meghámozzuk, felaprítjuk. Az olajat felforrósítjuk és megpirítjuk benne a hagymát. Hozzáadjuk a zöldségeket, és kevergetve kb. 10 percig pirítjuk.
A paradicsomot a zöldségekre borítjuk
, rászórjuk az ételízesítőt, és lefedve még 5 percig pároljuk.Sóval, borssal, esetleg csipetnyi cukorral ízesítjük.A tésztát a csomagon olvasható utasítás szerint l-2 percig főzzük, leöblítjük, lecsepegtetjük. Tányérokra szedjük, rámerjük a zöldséges ragut, és megszórjuk reszelt parmezánnal.
A ragut rengeteg módon, változatosan el tudod készíteni. Nincs szükség hozzá másra, mint egy kis húsra, zöldségre, illetve valamire, amivel behabarod. A ragu francia eredetű, és a hús apró kockákra vágását jelenti.
Tárkonyos, gombás, zöldséges - és szaftos. A ragut a világ minden táján kedvelik - leves és főétel formájában kerül a hétköznapi vagy ünnepi asztalra, variálhatósága szinte végtelen.
Hozzávalói között szerepelhet zöldség hús hal máj
levét víz helyett sörrel, borral, kókusztejjel, tejszínnel gazdagíthatjuk. Lassan, nem túl nagy hőnek kitéve kell főzni:
ízvilágát is alapvetően az határozza meg, milyen hőmérsékleten, mennyi ideig készült.
Érdemes ezeket az ételek fedő alatt készíteni, majd a már majdnem kész állapot elérésekor fedő nélkül hagyni, amíg a szaft kellő mértékben besűrűsödik.
0. Előző este jó beáztatni a lencsét, majd főzés előtt érdemes előre összekeverni a fűszereket. 1. Pucold meg és darabold fel a répát meg a hagymát. 2. Tedd oda főni a rizst sós...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA tepsi alját beterítettem vékonyra szeletelt baconnel. Erre került a héjában megfőzött, megtisztított és szeletelt burgonya. Tejfölt ízesítettem borssal, sóval, fűszerpaprikával...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA csirkemellet felvágjuk vékony szeletekre, sózzuk, borsozzuk ízlés szerint. Majd állni hagyjuk, amíg a zöldségeket előkészítjük. A krumplit megpucoljuk, karikára vágjuk. Az almát...
Elkészítési idő: 80 perc Nehézség: KönnyűA gombóchoz tartozó alapanyagokat összegyúrom. Kóstoljunk,hogy kellőképpen sós-e. Akkor sokkal finomabb,ha a hagymát előbb olajon megpirítom. A konzervparadicsomot összekevere...
Elkészítési idő: 1-1,5 óra Nehézség: Könnyű