menu

Családireceptkönyv.hu

Zöldséges ragu pirított tésztával


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1 padlizsán, 1 cukkini, 25 dkg gomba, 3 fej hagyma, 3 evőkanál napraforgóolaj, 1 konzerv darabolt paradicsom, 1 evőkanál ételízesítő, 50 dkg pirított tészta (ázsiai boltokban kapható), 4 evőkanál parmezán sajt

Elkészítés:


A megmosott, megtisztított padlizsánt és cukkinit kis kockákra, a gombát négybe vágjuk, a hagymát meghámozzuk, felaprítjuk. Az olajat felforrósítjuk és megpirítjuk benne a hagymát. Hozzáadjuk a zöldségeket, és kevergetve kb. 10 percig pirítjuk.

A paradicsomot a zöldségekre borítjuk

, rászórjuk az ételízesítőt, és lefedve még 5 percig pároljuk.Sóval, borssal, esetleg csipetnyi cukorral ízesítjük.A tésztát a csomagon olvasható utasítás szerint l-2 percig főzzük, leöblítjük, lecsepegtetjük. Tányérokra szedjük, rámerjük a zöldséges ragut, és megszórjuk reszelt parmezánnal.

Trükkök, tippek, praktikák:



A ragut rengeteg módon, változatosan el tudod készíteni. Nincs szükség hozzá másra, mint egy kis húsra, zöldségre, illetve valamire, amivel behabarod. A ragu francia eredetű, és a hús apró kockákra vágását jelenti.

Tárkonyos, gombás, zöldséges - és szaftos. A ragut a világ minden táján kedvelik - leves és főétel formájában kerül a hétköznapi vagy ünnepi asztalra, variálhatósága szinte végtelen.

Hozzávalói között szerepelhet zöldség hús hal máj

levét víz helyett sörrel, borral, kókusztejjel, tejszínnel gazdagíthatjuk. Lassan, nem túl nagy hőnek kitéve kell főzni:

ízvilágát is alapvetően az határozza meg, milyen hőmérsékleten, mennyi ideig készült.

Érdemes ezeket az ételek fedő alatt készíteni, majd a már majdnem kész állapot elérésekor fedő nélkül hagyni, amíg a szaft kellő mértékben besűrűsödik.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Egytálételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Lencsés rizs brokkolival
Lencsés rizs brokkolival

0. Előző este jó beáztatni a lencsét, majd főzés előtt érdemes előre összekeverni a fűszereket. 1. Pucold meg és darabold fel a répát meg a hagymát. 2. Tedd oda főni a rizst sós...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar Gazdag sajtos brokkoli, húsos burgonya ágyon
Gazdag sajtos brokkoli, húsos burgonya ágyon

A tepsi alját beterítettem vékonyra szeletelt baconnel. Erre került a héjában megfőzött, megtisztított és szeletelt burgonya. Tejfölt ízesítettem borssal, sóval, fűszerpaprikával...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Almás-krumplis csirkemell
Almás-krumplis csirkemell

A csirkemellet felvágjuk vékony szeletekre, sózzuk, borsozzuk ízlés szerint. Majd állni hagyjuk, amíg a zöldségeket előkészítjük. A krumplit megpucoljuk, karikára vágjuk. Az almát...

Elkészítési idő: 80 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Anita
Töltött paprika
Töltött paprika

A gombóchoz tartozó alapanyagokat összegyúrom. Kóstoljunk,hogy kellőképpen sós-e. Akkor sokkal finomabb,ha a hagymát előbb olajon megpirítom. A konzervparadicsomot összekevere...

Elkészítési idő: 1-1,5 óra
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk