menu

Családireceptkönyv.hu

Gazdag sajtos brokkoli, húsos burgonya ágyon


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


szeletelt bacon
burgonya
tejföl
bors

fűszerpaprika
hagyma
darált hús
brokkoli
vaj
zöld fűszeres sajtszósz
reszelt sajt
lila hagyma
paradicsom

Elkészítés:


A tepsi alját beterítettem vékonyra szeletelt baconnel.
Erre került a héjában megfőzött, megtisztított és szeletelt burgonya.
Tejfölt ízesítettem borssal, sóval, fűszerpaprikával és alaposan kikevertem, majd ráöntöttem a burgonyára és egyenletesen elkentem.
Hagymás zsíron a darált húst, só, bors, fűszerpaprika ízesítéssel megdinszteltem.
A tejfölös masszán elterítettem.
A brokkolit rózsákra szedtem és elosztottam a tepsibe.
Vaj darabkákat vagdostam rá.
Zöld fűszeres sajtszószt készítettem és meglocsoltam vele a brokkoli rózsákat.
Durvára reszelt sajttal alaposan megszórtam és sütőbe dugtam.
40 percig sütöttem,(20 percig fólia alatt, 20 percig a nélkül), a vége felé lila hagyma és paradicsom karikákat szórtam a tetejére.
Nagyon laktató és nekünk tetsző, ízletes étel készült.

Gazdag sajtos brokkoli, húsos burgonya ágyon

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Egytálételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
PARADICSOMOS GOMBÁS CSIRKEMELLCSÍKOK
PARADICSOMOS GOMBÁS CSIRKEMELLCSÍKOK

A csirkemellet vékony csíkokra vágjuk, és kevés olajon megsütjük.Miközben sül, megsózzuk. Amikor elkészült és megsült kiszedjük az edényből. A vöröshagymát és a fokhagymát apró...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Katalin
Klasszikus szilvás gombóc
Klasszikus szilvás gombóc

A krumplit meghámozzuk, felkockázzuk, és kifőzzük. Leszűrjük, összetörjük, hagyjuk kicsit kihűlni. Addig félbevágjuk, és kimagozzuk a szilvákat. A sertászsírt egy nagy serpenyőbe...

Elkészítési idő: 65 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Hanna
Csicserifasírt
Csicserifasírt

A csicseriborsót leszűrjük, és egy késes robotgépbe tesszük. A hagymát és a fokhagymát megtisztítjuk, nagyjából összevágjuk a bazsalikommal vagy a petrezselyemmel együtt, és a csic...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Gabi
Kínai
Kínai

A pácot összekeverem (olívaolaj, cukor, fehérbor), majd megforgatom benne a húst. Utána nagyjából 2-3 óráig hagyom érlelni. A máz hozzávalóit (ketchup, szójaszósz, méz, szeszámm...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk