menu

Családireceptkönyv.hu

Fritatta, és soha többé nem akarsz majd mást enni. E


Írta:

Elk. idő: 45 perc
Adag: 6 főre
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


sajt, tojás, főtt krumpli, hagyma.

Elkészítés:


az adag attól függ, hogy ki mekkora serpenyőt szeretne megtölteni. A lényeg, hogy annyi tojást használjunk, hogy mind ellepje a felvágott burgonyát. Vágjuk kockára a főtt burgonyát, és a hagymát, és tegyük egy serpenyőbe.

Öntsünk rájuk egy kevés olajat, sózzuk, borsozzuk, és keverjük jól össze, majd kissé pirítsuk meg. Öntsünk az egésznek a tetejére 5-6 felvert tojást, majd mikor megsült, szórjuk meg egy jó adag reszelt sajttal, de tehetünk rá apróra vágott friss petrezselyemzöldet is.

Trükkök, tippek, praktikák:


Reggeli, ebéd de vacsora is lehet belőle. Gyorsan elkészül, és mennyei íze van.

Nyáron hajlamosak vagyunk könnyebb, zöldségesebb ételeket fogyasztani. A melegben nem kívánjuk annyira a zsíros húsokat, inkább egy zöldséges, sok sajtos ételt, ami laktató, és mégis könnyű. Mutatunk egy nagyon jó receptet.Hát ezt a rakott krumpli egy változatának is tekinthetjük. Én azon spekulálok, hogy a régi ízt, a paprikás szalámiét hogy váltom ki. Az ötletem: A főtt tojást ledarálom, őrölt köménnyel elveszem a tojás íz maradékát -nem mintha az rossz lenne- csak hogy húsosabb legyen, hozzáadok sok pirospaprikát, egy részéhez fokhagymát is teszek hogy kétféle is legyen. Műbélbe töltöm és megfüstöltetem. És tudni kell, hogy a kömény, a pirospaprika, de a fokhagyma is erjedésgátlóak a bélrendszerünkben. És ez nagyon fontos. Még Hippokratész megmondta; a halál a belekben kezdődik.Ez krumplis omlett amit márégen is csináltunk.

Fritatta, és soha többé nem akarsz majd mást enni. E

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Egytálételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Kriszta
Töltött káposzta - gombócos (Bmintbalázs)
Töltött káposzta - gombócos (Bmintbalázs)

Aprítsd fel az 1 fej hagymát, és 1 ek. zsíradékon, közepes lángon fonnyaszd 4-5 percig. Add a rizst a darált húshoz, keverd össze. Add hozzá a fonnyasztott hagymát, a sót, borsot,...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar Tepsis csirkemell karfiollal
Tepsis csirkemell karfiollal

A karfiolt rózsáira szedjük, fazékba tesszük, felengedjük vízzel, hogy ellepje és adunk hozzá 1 evőkanál ételízesítőt, amire figyeljünk mennyire sós. (Én a házi készítésű ételí...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Edit
Zöldséges-rizses csirkemáj
Zöldséges-rizses csirkemáj

Kuktafazékban, az olajon megdinsztelem az apróra vágott vöröshagymát és fokhagymát, majd hozzáadom a rizst, zöldborsót és a felkockázott répákat. Megszórom ételízesítővel, pár perc...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Enikő
Shokugeki no Soma- Almás rizottó
Shokugeki no Soma- Almás rizottó

A hagymát vágjuk apró darabokra, majd az almát is kockázzuk fel. Utóbbit tegyük hideg vízbe hogy ne barnuljon meg (még egy darabig ott fog állni szegény, és nem akarjuk hogy csúnya...

Elkészítési idő: ?
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk